George Simion, depre certificatul verde: Nu admitem să votăm o lege neconstituţională

Alegeri parlamentare 2020. Cine este George Simion, liderul AUR: „Cerem demisia lui Orban pentru cum a gestionat procesul de vot peste hotare”Alegeri parlamentare 2020. Cine este George Simion, liderul AUR: „Cerem demisia lui Orban pentru cum a gestionat procesul de vot peste hotare”

Nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru, spune copreşedintele AUR, George Simion, despre certificatul verde la locul de muncă.

Certificatul de muncă, pentru că despre asta e vorba, un certificat care îţi dă voie să munceşti sau nu, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna aceasta şi până când fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru. Mă mir cum au curaj unii să spună că au început să cumpere Arbidol de la o tanti din piaţă”, spune George Simion, copreşedintele AUR, la Parlament.

El afirmă că mulţi parlamentari le-au cerut colegilor parlamentari din Basarabia să le aducă Arbidol.

„Mulţi colegi din Parlament le-au cerut colegilor noştri din Barasabia Arbidol. În Parlament ai acces la Arbidol dacă îi cunoşti pe parlamentarii AUR, dar un om de rând cum face rost de medicamente. Actualul Guvern, domnul Cîţu care e foarte interesat să-şi menţină funcţia de prim-ministru, nu le dă voie românilor să se trateze şi cu medicamente. În această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot, cu toate că vom avea dispute foarte mari cu domnii de la USR, inclusiv în Biroul Permanent. Săptămâna trecută au câştigat inclusiv cu votul PNL şi PSD, dar sperăm că aceste două partide să fie ocupate săptămâna aceasta cu împărţirea funcţiilor şi să-i mai lase pe români să respire. Cei care se simţeau obligaţi să facă o alegere fără a fi alegerea lor şi o alegere impusă pot sta liniştiţi din acest punct de vedere”, adaugă Simion.

El punctează că o avocată nu a putut intra în Parlament, invitată la grupul AUR, pentru că nu are certificat verde.

„Acea decizie a Biroului Permanent, după părerea noastră, este nelegală şi o să cerem să se revină asupra acestei decizii”, spune George Simion.

The post George Simion, depre certificatul verde: Nu admitem să votăm o lege neconstituţională appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31047 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code