Flux Stiri

G7: „Acţiunile lui Putin aduc ruşine Rusiei şi sacrificiile istorice ale poporului său”

  • Ca urmare a unei lovituri ruseşti asupra Bilohorivka din regiunea Luhansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise”, a declarat Zelenski.
  • Liderii Grupului celor şapte naţiuni industriale (G7) au promis duminică să adâncească izolarea economică a Rusiei şi să „ridice în rang” o campanie împotriva elitelor legate de Kremlin.
  • Ucraina şi aliaţii săi resping acuzaţia de nazism şi afirmaţia că Rusia luptă pentru supravieţuire împotriva unui Occident agresiv, spunând că Putin a declanşat un război neprovocat.

Forţele Rusiei au bombardat o şcoală dintr-un sat din estul Ucrainei, omorând aproximativ 60 de persoane, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce Rusia se pregătea să marcheze luni aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Guvernatorul regiunii Luhansk a declarat că aproximativ 90 de persoane se adăposteau în şcoala din Bilohorivka sâmbătă, când aceasta a fost bombardată, scrie, luni, Reuters.

Ca urmare a unei lovituri ruseşti asupra Bilohorivka din regiunea Luhansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise, civili, care pur şi simplu s-au ascuns la şcoală, adăpostindu-se”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

Președintele Rusiei n-a răspuns la această acuzaţie

În portul sudic Mariupol, care a îndurat cele mai distructive lupte din cele 10 săptămâni de război, comandantul adjunct al regimentului Azov, refugiat în uzina siderurgică Azovstal, a implorat comunitatea internaţională să ajute la evacuarea soldaţilor răniţi.

Vom continua să luptăm atâta timp cât suntem în viaţă pentru a-i respinge pe ocupanţii ruşi”, a declarat căpitanul Sviatoslav Palamar într-o conferinţă de presă online.

Liderii Grupului celor şapte naţiuni industriale (G7) au promis duminică să adâncească izolarea economică a Rusiei şi să „ridice în rang” o campanie împotriva elitelor legate de Kremlin.

G7 a declarat că s-a angajat să elimine sau să interzică petrolul rusesc şi a denunţat invazia preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

Acţiunile sale aduc ruşine Rusiei şi sacrificiile istorice ale poporului său”, a afirmat G7 într-o declaraţie, referindu-se la rolul Rusiei sovietice în înfrângerea Germaniei naziste în urmă cu 77 de ani.

Putin a comparat în repetate rânduri războiul din Ucraina, pe care îl prezintă ca o luptă împotriva naţionaliştilor periculoşi de inspiraţie „nazistă” din Ucraina, cu provocarea cu care s-a confruntat Uniunea Sovietică atunci când Adolf Hitler a invadat-o în 1941.

Ucraina şi aliaţii săi resping acuzaţia de nazism şi afirmaţia că Rusia luptă pentru supravieţuire împotriva unui Occident agresiv, spunând că Putin a declanşat un război neprovocat în încercarea de a reconstrui Uniunea Sovietică.

Într-un discurs video, filmat în faţa unor blocuri din Ucraina, incendiate de la loviturile de rachete ruseşti, Zelenski a spus că răul s-a întors, dar ţara sa va învinge.

Salutând răspunsul G7, Zelenski a declarat în discursul său video de noapte: „Principalul lucru pe care l-am simţit astăzi a fost dorinţa şi mai mare a lumii de a ne ajuta… Este clar pentru întreaga lume liberă că Ucraina este partea bună în acest război, iar Rusia va pierde, pentru că răul pierde întotdeauna”.

Putin prezidează luni, în Piaţa Roşie din Moscova, o paradă a trupelor, tancurilor, rachetelor şi rachetelor balistice intercontinentale, ţinând un discurs care ar putea oferi indicii despre viitorul războiului.

The post G7: „Acţiunile lui Putin aduc ruşine Rusiei şi sacrificiile istorice ale poporului său” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code