Flux Stiri

Fostul ministru USR al Sănătăţii răspuns pentru liberalii care au acuzat-o pentru lipsa antiviralelor din farmacii: „Au fost deciziile specialiștilor”

Ioana MihăilăIoana Mihăilă

Continuă scandalul privind pregătirile pentru valul 4 al pandemiei. Liberalii şi fostul ministru USR al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, se acuză reciproc prin intermediul unor mesaje publice.

Liberalii au acuzat-o pe Ioana Mihăilă că este responsabilă pentru lipsa medicamentelor antivirale din farmacii. Acuzaţiile au fost lansate de pe pagina de Facebook a PNL.

„Mihăilă, ministrul USR+ al Sănătăţii, este responsabilă pentru lipsa medicamentelor antivirale din farmacii. Luate de la primele simptome, acestea ar fi putut să salveze vieţi şi, în plus, să reducă semnificativ aglomeraţia din spitale. Mihăilă a refuzat să permită comercializarea lor către populaţie. Bolnavii cu simptiome uşoare şi medii umplu spitalele doar pentru a primi tratamentul antiviral, pe care l-ar fi putut urma la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Până de curând, medicamente antivirale se găseau în farmacii, fiind folosite inclusiv în tratarea gripei, fară efecte secundare serioase. Dar ministrul USR+ a decis că e mai bine că ele să fie administrate doar în spitale. Ca şi Voiculescu, înaintea ei, Mihăilă nu numai că nu a pregătit sistemul medical pentru valul 4 al pandemiei, dar a luat o serie de decizii care au agravat tragedia din ţară. Românii trebuie să ştie adevărul”, au scris liberalii pe Facebook.

Reacţia fostului ministru al Sănătăţii a apărut tot pe Facebook. Ioana Mihăilă vorbeşte despre o campanie dusă de PNL împotriva ei în care sunt folosite informaţii false şi calomnii.

„PNL pune de câteva zile pe pagina de socializare oficială numai calomnii şi fake news-uri la adresa mea. Dacă ieri mă acuzau că valul 4 nu a fost pregătit de mine după ce propriul premier şi preşedinte de partid a lăsat sănătatea fără bani în plină pandemie, a luat toate deciziile legate de pandemie şi relaxare şi a fost artizanul campaniei eşuate de vaccinare, astăzi propagă un alt fake news cu efecte grave la adresa populaţiei”, a spus Ioana Mihăilă.

Fostul ministru al Sănătăţii a vorbit despre medicamentul Favipiravir.

„Toate deciziile pe care le-am luat în legătură cu acest medicament le-am luat strict prin decizia specialiştilor: Favipiravir este un medicament care se utilizează la scară mică, un medicament cu potenţial teratogen (malformaţii). 
Favipiravir prezintă risc de creştere a enzimelor hepatice (AST, ALT, GGT) şi de afectare hepatică/apariţie a leziunilor hepatice induse medicamentos, precum şi risc de hiperuricemie. Este absolut necesar controlul strict al eliberării, sub stricta supraveghere a medicilor”, a precizat Mihăila.

În aprilie, Ioana Mihăilă a fost propusă de USR-PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Florin Cîţu, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu. Mihăilă a ocupat această poziţie până în momentul în care miniştrii USR s-au retras din Guvern. 

The post Fostul ministru USR al Sănătăţii răspuns pentru liberalii care au acuzat-o pentru lipsa antiviralelor din farmacii: „Au fost deciziile specialiștilor” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu

Ultimele

Flash Stiri

Complexul Energetic Oltenia primește un ajutor de stat de peste 2,6 miliarde de euro. Planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 26 ianuarie, planul de restructurare propus de România pentru Complexul Energetic Oltenia SA, care prevede un ajutor de stat de până la 2,66 miliarde de euro. Share this: (Visited 1 times, 1 visits today)

Putin, încercare de ”seducție” a oamenilor de afaceri italieni: Puteți cumpăra gaz la preţuri mult inferioare celor de pe piaţă

Tragedie în Dâmbovița: un om a murit pe loc, după impactul violent dintre un TIR și un autoturism

Câte kilograme a slăbit Rafael Nadal în timpul meciului dramatic din sferturile de finală de la Australian Open

Comentarii recente

Categorii