Fost consilier al lui Putin: Un embargo total ar pune capăt războiului

vladimir putin vorbeste de la un pupitru.vladimir putin vorbeste de la un pupitru.

  • Dr. Andrei Illarionov a declarat că Rusia „nu a luat în serios” amenințările altor țări de a reduce consumul de energie din Rusia.
  • În ciuda eforturilor de a încerca să își reducă dependența de sursele energetice rusești, Europa continuă să cumpere petrol și gaze.
  • Anul trecut, prețurile ridicate la petrol și gaze au reprezentat 36% din bugetul guvernului rus.

Un „embargo real” din partea țărilor occidentale asupra energiei rusești ar putea opri războiul din Ucraina, a declarat un fost consilier economic de top al președintelui rus Vladimir Putin, informează BBC .

Dr. Andrei Illarionov a declarat că Rusia „nu a luat în serios” amenințările altor țări de a reduce consumul de energie din Rusia.

În ciuda eforturilor de a încerca să își reducă dependența de sursele energetice rusești, Europa continuă să cumpere petrol și gaze.

Anul trecut, prețurile ridicate la petrol și gaze au reprezentat 36% din bugetul guvernului rus.

O mare parte din aceste venituri provin de la Uniunea Europeană, care importă aproape 40% din gazele sale și 27% din petrolul său din Rusia.

Săptămâna aceasta, reprezentantul pentru afaceri externe al UE, Josep Borrell, a declarat că „un miliard [de euro] este ceea ce îi plătim lui Putin în fiecare zi pentru energia pe care ne-o furnizează”.

Un studiu recent realizat de propria bancă centrală a Rusiei prevede chiar că economia se va contracta cu 8% în acest an, în timp ce Institutul Internațional de Finanțe spune că ar putea scădea cu până la 15%.

Dr. Illarionov a sugerat că președintele Putin este pregătit să suporte o lovitură pentru economie, ceea ce arată unde se află prioritățile sale.

Ambițiile sale teritoriale, ambițiile sale imperiale, sunt mult mai importante decât orice altceva, inclusiv mijloacele de trai ale populației rusești și ale situației financiare din țară… chiar și starea financiară a guvernului său”, a spus el.

The post Fost consilier al lui Putin: Un embargo total ar pune capăt războiului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code