Explozia unei mine din Turcia a ucis 40 de persoane și a lăsat multe persoane blocate

  • Turcia a fost martoră la cel mai mortal dezastru din mineritul de cărbune în 2014.
  • Suleyman Soylu a declarat anterior că 58 de persoane au fost salvate din mină și peste o duzină au rămas blocate.
  • Cauza exploziei nu este încă cunoscută, iar biroul procurorului local a început o anchetă.

Patruzeci de persoane ar fi murit în urma unei explozii într-o mină de cărbune din Turcia, a anunțat ministrul de interne al țării, Suleyman Soylu a declarat anterior că 58 de persoane au fost salvate din mină și peste o duzină au rămas blocate.

Aproximativ 110 persoane se aflau în mină în momentul exploziei de vineri, aproape jumătate dintre ele la peste 300 de metri adâncime. Echipele de intervenție au lucrat toată noaptea, săpând în stâncă pentru a încerca să ajungă la mai mulți supraviețuitori.

Imaginile video arată minerii ieșind înnegriți și cu ochii învinețiți, însoțiți de salvatori, la instalația din Amasra, pe coasta Mării Negre. Familia și prietenii celor dispăruți au putut fi văzuți, de asemenea, la mină, așteptând cu nerăbdare vești de la cei dragi lor.

Cincizeci și opt dintre minerii noștri au reușit să iasă nevătămați. Estimăm că 15 dintre minerii noștri sunt [prinși] jos și încercăm să îi salvăm, a declarat Soylu reporterilor aflați la fața locului.

Se crede că explozia a avut loc la aproximativ 300 de metri adâncime. În jur de 49 de persoane lucrau în zona riscantă”, între 300 și 350 de metri sub pământ, a declarat Soylu. Cauza exploziei nu este încă cunoscută, iar biroul procurorului local a început o anchetă.

Ministrul turc al Energiei a declarat că există indicii inițiale că explozia a fost cauzată de grisuș, care este metan care formează un amestec exploziv în minele de cărbune.

Ne confruntăm cu o situație cu adevărat regretabilă, a declarat el. Au existat prăbușiri parțiale în interiorul minei, a spus el, adăugând că nu au existat incendii în curs de desfășurare și că ventilația funcționa corect. Se așteaptă ca președintele turc Recep Tayyip Erdogan să viziteze situl sâmbătă.

Primarul din Amasra, Recai Cakir, a declarat că mulți dintre cei care au supraviețuit au suferit răni grave”

Un muncitor care a reușit să scape pe cont propriu a declarat: A fost praf și fum și nu știm exact ce s-a întâmplat. Mina aparține companiei de stat Turkish Hard Coal Enterprises. Turcia a fost martoră la cel mai mortal dezastru din mineritul de cărbune în 2014, când 301 persoane au murit în urma unei explozii în orașul Soma din vestul țării.

The post Explozia unei mine din Turcia a ucis 40 de persoane și a lăsat multe persoane blocate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code