Emmanuel Macron face apel la companiile franceze să facă mai mult pentru reconstrucția Ucrainei

  • Emmanuel Macron a lăudat marți rolul companiilor franceze în Ucraina, dar le-a cerut acestora să facă „mai mult” pentru a reconstrui țara „fără a aștepta sfârșitul războiului” .
  • „Mobilizarea companiilor” este, „în opinia mea, crucială” , a declarat Macron la Ministerul de Economie, susţinând că 700 dintre ele au răspuns pozitiv la apelul acestei conferinţe franco-ucrainene.
  • Macron a anunţat contracte semnate în valoare totală de 100 de milioane de euro, care prevăd inclusiv furnizarea de şine, de poduri sau de seminţe.

Emmanuel Macron a lăudat marți rolul companiilor franceze în Ucraina, dar le-a cerut acestora să facă mai mult” pentru a reconstrui țara fără a aștepta sfârșitul războiului” , potrivit Le Monde.

Conflictul provocat de Rusia, dincolo de un cost umanitar uriaş” , cauzează de asemenea distrugeri de foarte mare amploare asupra locuinţelor, clădirilor comerciale, drumurilor, podurilor” şi altor infrastructuri vitale” , a declarat preşedintele francez în timpul unei conferinţe bilaterale pentru rezilienţa şi reconstrucţia Ucrainei organizată la Paris.

În timp ce conferinţa internaţională organizată în timpul dimineţii în capitala franceză, cu numeroase state şi organizaţii, a permis generarea a mai mult de un miliard de euro” contribuţii de urgenţă pentru a ajuta Kievul să treacă peste iarnă, Emmanuel Macron s-a adresat companiilor franceze.

Mobilizarea companiilor” este, în opinia mea, crucială” , a declarat Macron la Ministerul de Economie, susţinând că 700 dintre ele au răspuns pozitiv la apelul acestei conferinţe franco-ucrainene.

Macron a anunţat contracte semnate în valoare totală de 100 de milioane de euro, care prevăd inclusiv furnizarea de şine, de poduri sau de seminţe, precum şi un acord bilateral în materie de oraşe durabile în perspectiva reconstrucţiei.

The post Emmanuel Macron face apel la companiile franceze să facă mai mult pentru reconstrucția Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code