EMA aprobă primul tratament antiviral oral împotriva COVID-19

Super pilula anti-Covid, departe de tine: „În România nu putem fracţiona plasma şi avem foarte puţini donatori“Super pilula anti-Covid, departe de tine: „În România nu putem fracţiona plasma şi avem foarte puţini donatori“

  • EMA a aprobat utilizarea Paxlovid, tratamentul antiviral împotriva COVID-19 de la Pfizer.
  • Inițial, doar cei care prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire vor putea beneficia de medicament.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat joi, în mod condiționat, utilizarea tratamentului antiviral oral împotriva COVID-19 de la Pfizer, Paxlovid, pentru adulții cu risc de îmbolnăvire.

Aprobarea EMA permite statelor membre ale UE să distribuie Paxlovid, după ce autoritatea de reglementare a oferit îndrumări pentru utilizarea sa de urgență la sfârșitul anului trecut.

„La 27 ianuarie 2022, Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman ( CHMP ) a adoptat un aviz pozitiv, recomandând acordarea unei autorizații de introducere pe piață pentru medicamentul Paxlovid, destinat tratamentului bolii coronavirus 2019 (COVID-19) la adulții care nu necesită oxigen suplimentar și care prezintă un risc crescut de a evolua la COVID-19 sever.

Solicitantul pentru acest medicament este Pfizer Europe MA EEIG.

Recomandările detaliate pentru utilizarea acestui produs sunt descrise în informațiile despre produs (PI), care sunt publicate în limba engleză aici.

Raportul european public de evaluare (EPAR) va fi publicat după acordarea autorizației de introducere pe piață de către Comisia Europeană și va pune aceste informații disponibile în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene”, se arată în comunicatul Agenției Europene pentru Medicamente.

SUA au aprobat acest medicament încă de la mijlocul lunii decembrie a anului precedent.

The post EMA aprobă primul tratament antiviral oral împotriva COVID-19 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29702 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code