Elon Musk postează pe Twitter o teorie a conspirației despre noaptea în care soțul lui Nancy Pelosi a fost atacat

Elon MuskElon Musk

  • Înainte de a retweet-ui afirmația nefondată, noul proprietar al Twitter spusese că platforma nu poate deveni un infern liber pentru toți.
  • Ulterior, Musk și-a șters tweet-ul după ce acesta a devenit rapid un punct de atracție pentru critici.
  • Musk a declarat săptămâna aceasta că și-a dat seama că Twitter nu poate deveni un infern în care se poate spune orice fără consecințe.

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a postat duminică pe Twitter – și ulterior a șters – o teorie a conspirației despre noaptea în care soțul președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a fost atacat.

Comentariile lui Musk au evidențiat îngrijorările legate de viitorul platformei, după ce acesta a promis că nu va deveni un infern al tuturor”.

Cel care s-a autodeclarat absolutist al libertății de exprimare, a răspuns fostului candidat democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, care a scris pe Twitter despre republicanii care promovează teorii ale conspirației nefondate și despre atacul violent asupra lui Paul Pelosi, care a avut loc vineri în San Francisco.

Există o posibilitate infimă ca această poveste să fie mai mult decât pare, i-a spus dl Musk dnei Clinton, atașând un link către articolul, care nu mai este accesibil, al publicației conservatoare Santa Monica Observer.

Săptămânalul a publicat în trecut teorii ale conspirației, inclusiv că o dublură a lui Clinton a fost trimisă la o dezbatere cu Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016, potrivit Los Angeles Times. Ulterior, Musk și-a șters tweet-ul după ce acesta a devenit rapid un punct de atracție pentru criticii care s-au arătat nervoși cu privire la direcția în care intenționează să ducă Twitter.

Tweeturile sale sincere și controversate au creat probleme în trecut, iar el a promis că va reduce moderarea conținutului, bazându-se mai mult pe algoritmi computerizați decât pe monitori umani. Conservatorii spun că moderarea din trecut a atacat în mod nedrept opiniile lor.

Într-un mesaj menit să îi liniștească pe agenții de publicitate de pe Twitter în legătură cu conducerea sa, Musk a declarat săptămâna aceasta că și-a dat seama că Twitter nu poate deveni un infern în care se poate spune orice fără consecințe.

Dar detractorii avertizează că, în lipsa unor standarde, piața digitală a orașului din lume riscă să devină inundată de dezinformare, cu posibile consecințe periculoase pentru democrație și sănătatea publică.

Clinton: Teoriile conspirației fac ca oamenii să fie uciși și nu ar trebui să le amplificăm. Proprietarul Twitter: Dar v-ați gândit la această teorie a conspirației?, a scris politologul Seth Masket, de la Universitatea din Denver, după tweetul de duminică al lui Musk.

The post Elon Musk postează pe Twitter o teorie a conspirației despre noaptea în care soțul lui Nancy Pelosi a fost atacat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code