Editoriale Flux Stiri

Efectul deschiderii școlilor în România, coronavirus: 1.679 cazuri noi și 27 de decese.

Până joi, 17 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, conform Grupului de Comunicare Strategică. În urma testelor efectuate la nivel național, de miercuri până joi au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, 27 de decese.

După o zi de peste 1700 de cazuri, a doua zi, astăzi, tot în jurul acestei cifre se situează analitizele. Să ne amintim puțin, când erau 50 de infectări pe zi, s-a declanșat stare de urgență. Vă amintiți? Atunci Președintele vorbea despre îngrijorare maximă și necesitate de ocrotire a sănătății. Vă mai amintiți? Să nu uităm. Cei mai mari poli de coliziune și răspândire de viruși întodeauna au fost în școli. Că vorbim de hepatite, de varicelă, de… la școală copiii au fost principalii distribuitori și preluatori de viruși. Asta se arată și în cursurile de infecționiști de specialitate, nu eu sunt autor, eu citez opiniile de specialitate.

Covid este un virus grav cum nu a mai existat în istoria noastră, este evoluția în timp a unor viruși încrucișați, dând tulpini noi, adaptate foarte puternic. Nu există un vaccin la ora actuală care să garanteze lipsa unor efecte grave secundare.

Decizia de deschidere a școlilor, în lipsa unui vaccin, o consider o decizie iresponsabilă, o decizie dată împotriva românilor. Școala este singurul segment care se poate regândi provizoriu online. Sunt multe multe soluții. Chiar eu am creat pe o platformă moodle, un loc unde expun cursurile de teologie protestantă. Este foarte ușor și eficient de a se trece pe sistem online, dar nu cu aventuri gen Classroom. Există platforme simple, fie LMS, Learnpress la WordPress fie Moodle. Trebuie să existe doar voință și rațiune.

Cifrele sunt foarte grave, 1679 infectări atestă o decizie iresponsabilă a guvernului cu privire la deschiderea școlilor. Nu defăimez pe nimeni, este o opinie justă, consecințele le observăm, zilnic . Corona Virus câștigă 1500 de victime, zilnic câștigă tot mai mult teren, guvernul i-a oferit puțin ajutor prin crearea de focare. Dar ciudat, există reticiență cu privire la restaurante, teatre, locuri unde populația este matură, nu vulnerabilă precum segmentul de copii, adolescenți și bătrâni. Este foarte grav.

Merius Leontiuc

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Ultimele

Flash Stiri

Congresul PNL. Orban îl atacă direct pe Cîțu: Azi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri

Președintele PNL Ludovic Orban l-a criticat dur pe contracandidatul său la congresul PNL, premierul Florin Cîțu, despre care spune că nu este un prim-ministru „cu care să ne putem mândri”. Totodată, acesta notează că Florin Cîțu nu ar putea reface coaliția de guvernare. Share this: (Visited 1 times, 1 visits today)

Rareș Bogdan, la congresul PNL: Florin Cîțu a bătut cu pumnul în masă în fața Ursulei von der Leyen; Dacian, întorce-te, adu-ți jucăriile înapoi

Coronavirus România. O nouă zi cu recorduri: 7.676 cazuri noi și aproape 1.200 de pacienți la ATI

PNL a raportat venituri de peste 70 de milioane de euro, în perioada 2017-2020. Ce mai arată bilanțul financiar al partidului

Comentarii recente

Categorii