Editoriale Flux Stiri

Efectul deschiderii școlilor în România, coronavirus: 1.679 cazuri noi și 27 de decese.

Până joi, 17 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, conform Grupului de Comunicare Strategică. În urma testelor efectuate la nivel național, de miercuri până joi au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, 27 de decese.

După o zi de peste 1700 de cazuri, a doua zi, astăzi, tot în jurul acestei cifre se situează analitizele. Să ne amintim puțin, când erau 50 de infectări pe zi, s-a declanșat stare de urgență. Vă amintiți? Atunci Președintele vorbea despre îngrijorare maximă și necesitate de ocrotire a sănătății. Vă mai amintiți? Să nu uităm. Cei mai mari poli de coliziune și răspândire de viruși întodeauna au fost în școli. Că vorbim de hepatite, de varicelă, de… la școală copiii au fost principalii distribuitori și preluatori de viruși. Asta se arată și în cursurile de infecționiști de specialitate, nu eu sunt autor, eu citez opiniile de specialitate.

Covid este un virus grav cum nu a mai existat în istoria noastră, este evoluția în timp a unor viruși încrucișați, dând tulpini noi, adaptate foarte puternic. Nu există un vaccin la ora actuală care să garanteze lipsa unor efecte grave secundare.

Decizia de deschidere a școlilor, în lipsa unui vaccin, o consider o decizie iresponsabilă, o decizie dată împotriva românilor. Școala este singurul segment care se poate regândi provizoriu online. Sunt multe multe soluții. Chiar eu am creat pe o platformă moodle, un loc unde expun cursurile de teologie protestantă. Este foarte ușor și eficient de a se trece pe sistem online, dar nu cu aventuri gen Classroom. Există platforme simple, fie LMS, Learnpress la WordPress fie Moodle. Trebuie să existe doar voință și rațiune.

Cifrele sunt foarte grave, 1679 infectări atestă o decizie iresponsabilă a guvernului cu privire la deschiderea școlilor. Nu defăimez pe nimeni, este o opinie justă, consecințele le observăm, zilnic . Corona Virus câștigă 1500 de victime, zilnic câștigă tot mai mult teren, guvernul i-a oferit puțin ajutor prin crearea de focare. Dar ciudat, există reticiență cu privire la restaurante, teatre, locuri unde populația este matură, nu vulnerabilă precum segmentul de copii, adolescenți și bătrâni. Este foarte grav.

Merius Leontiuc

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Ultimele

Juridice și Justiție Flux Stiri

Europarlamentarul Claudiu Manda trimis în judecată de DNA. Starea de fapt, o poveste

Europarlamentarul Claudiu Manda a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar în care politicianul este acuzat că și-a folosit funcția politică pentru a obține bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În dosar mai apare și fostul șef al unei instituții din Craiova. Cei doi au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, […]

Cine este editorul Horea Șoica și cum poate fi dat în judecată?

Atenție clujeni ! Websiteurile din Cluj care pretind 200.000 unici/zi sunt o ȚEAPĂ

CCR: Instanțele nu mai pot pronunța condamnări fără MOTIVARE

Comentarii recente

Categorii