Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie

Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea BritanieDouă cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie

  • Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie.
  • Testele specifice vor fi efectuate în zonele afectate.

Două cazuri de variantă a coronavirusului Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a declarat secretarul de stat pentru sănătate, scrie skynews.com.

Sajid Javid a mai spus că vor fi efectuate teste specifice în zonele în care au fost descoperite cazurile – în Chelmsford și în Nottingham.
El a precizat că cele două persoane se autoizolează acum împreună cu gospodăriile lor, în timp ce se efectuează teste suplimentare.

În plus, alte patru țări vor fi adăugate pe „lista roșie” de călătorie începând de duminică la ora 4 dimineața: Angola, Mozambic, Malawi și Zambia.

Dl Javid a declarat că a aflat abia „aseară târziu”, când a fost contactat de către Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

Acesta a avertizat că este posibil să apară noi măsuri: „Am fost întotdeauna foarte clar că nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă acest lucru este necesar.”

Omicron a fost declarată vineri de Organizația Mondială a Sănătății drept o variantă îngrijorătoare, plasând-o în aceeași categorie cu varianta Delta, care a provocat valuri de infecție în întreaga lume și a forțat mai multe țări europene să se închidă din nou.

Noua variantă este considerată potențial mai periculoasă, deoarece are aproximativ de două ori mai multe mutații decât Delta, dar experții spun că gradul de îngrijorare este încă în curs de investigare.

Omicron, numit și B.1.1.529, a fost detectat și în Belgia, Israel și Hong Kong, și posibil în Germania și Republica Cehă.

The post Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30161 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code