Deputații europeni declară Rusia drept stat sponsor al terorismului

  • Nu vor exista consecințe juridice ferme și rapide.
  • Parlamentul European are o influență limitată în politica externă, care rămâne sub controlul celor 27 de state membre.
  • Canada are un instrument similar care condamnă statele care sprijină terorismul”.

Parlamentul European a decis miercuri să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului, argumentând că atacurile militare ale Moscovei asupra unor ținte civile precum infrastructura energetică, spitale, școli și adăposturi încalcă dreptul internațional.

Măsura este însă în mare măsură simbolică, întrucât Uniunea Europeană nu are un cadru juridic care să o susțină. În același timp, blocul a aplicat deja sancțiuni fără precedent Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.

Ce înseamnă această denumire?

Aceasta depinde de jurisdicție. În Statele Unite, există un instrument juridic specific care enumeră statele care au oferit în mod repetat sprijin pentru acte de terorism internațional”. În prezent, doar Cuba, Iranul, Coreea de Nord și Siria se află pe această listă.

Includerea înseamnă restricții asupra ajutorului extern, interzicerea exporturilor de apărare către aceste guverne, controale asupra exporturilor de tehnologie cu potențială utilizare militară și constrângeri financiare. În mod crucial, aceasta are, de asemenea, implicații pentru imunitatea suverană a Rusiei în instanțele americane.

Canada are, de asemenea, un instrument similar care condamnă statele care sprijină terorismul”. În schimb, Uniunea Europeană nu dispune în prezent de o listă centralizată a statelor care sprijină terorismul” și nici de un instrument echivalent, după cum a recunoscut propunerea de rezoluție a Parlamentului European publicată săptămâna trecută. În esență, nu vor exista consecințe juridice ferme și rapide. Parlamentul European are o influență limitată în politica externă, care rămâne sub controlul celor 27 de state membre.

The post Deputații europeni declară Rusia drept stat sponsor al terorismului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28499 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code