Coreea de Nord lansează rachete balistice după ce a condamnat reuniunea ONU și exercițiile americane

rachete balisticerachete balistice

  • Statele Unite au condamnat lansarea de joi, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.
  • Lansarea a fost raportată de către Statul Major interarme al Coreei de Sud și de guvernul japonez.
  • Coreea de Nord a condamnat, de asemenea, Washingtonul pentru repoziționarea unui portavion.

Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în mare, în direcția Japoniei, după întoarcerea unui portavion american în regiune și după o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU ca răspuns la recentele lansări ale Nordului.

Lansarea rachetei a fost a șasea în 12 zile și prima de când Coreea de Nord a lansat marți o rachetă cu rază intermediară de acțiune deasupra Japoniei, ceea ce a provocat exerciții comune sud-coreene și americane cu rachete, în timpul cărora o armă s-a prăbușit și a ars. Lansarea a fost raportată de către Statul Major interarme al Coreei de Sud și de guvernul japonez.

Este a șasea oară în această perioadă scurtă, numărându-le doar pe cele de la sfârșitul lunii septembrie, a declarat premierul japonez Fumio Kishida reporterilor. Acest lucru nu poate fi absolut deloc tolerat.

Lansarea a avut loc la aproximativ o oră după ce Coreea de Nord a condamnat Statele Unite pentru că a vorbit în Consiliul de Securitate al ONU despre măsurile de contracarare corecte ale Armatei Populare Coreene privind exercițiile comune Coreea de Sud-SUA, sugerând că testele sale de rachete sunt o reacție la mișcările militare aliate. într-o declarație publicată de ministerul de externe al națiunii recluzive, Coreea de Nord a condamnat, de asemenea, Washingtonul pentru repoziționarea unui portavion american în largul peninsulei coreene, spunând că reprezintă o amenințare serioasă la adresa stabilității situației.

USS Ronald Reagan și grupul său de atac format din navele de război care îl însoțeau au fost redislocate brusc ca răspuns la lansarea IRBM de către Coreea de Nord deasupra Japoniei.

Statele Unite au condamnat lansarea de joi, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, calificând-o drept o încălcare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și o amenințare la adresa vecinilor din regiune și a comunității internaționale.

The post Coreea de Nord lansează rachete balistice după ce a condamnat reuniunea ONU și exercițiile americane appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code