Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă în timp ce ambasadorul țării declara la ONU că nimeni nu poate nega dreptul Pyongyangului la autoapărare

Kim Jong-un lansează critici dure la adresa partidului său. Motivul nemulțumirii lideruluiKim Jong-un lansează critici dure la adresa partidului său. Motivul nemulțumirii liderului

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acţiune spre marea din estul ţării, marţi dimineaţă, a anunţat armata sud-coreeană, citată de BBC.

Testul a avut loc în timp ce ambasadorul Coreei de Nord a declarat la ONU că nimeni nu poate nega dreptul Pyongyangului la autoapărare şi la testarea armelor.

La începutul acestei luni, Pyongyang a testat atât rachete balistice, cât şi de croazieră.

Dar, în urmă cu câteva zile, Coreea de Nord şi-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a începe negocieri cu Sudul.

Armata americană a declarat marţi că este la curent cu lansarea rachetei, dar că aceasta nu reprezintă o ameninţare imediată la adresa personalului american sau a aliaţilor săi.

Cu toate acestea, Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că lansarea „a evidenţiat impactul destabilizator al programului ilicit de arme al Coreei de Nord”.

Marţi, presa japoneză a citat Ministerul Apărării, care a declarat că proiectilul ar fi putut fi o rachetă balistică, interzisă în cadrul sancţiunilor ONU.

Coreea de Sud a testat recent prima sa rachetă balistică lansată de pe submarin, despre care a spus că este necesară ca mijloc de descurajare împotriva „provocărilor” Coreei de Nord.

Coreea de Nord se confruntă cu penurie de alimente şi a petrecut mai mult de un an în izolare. Şi-a închis graniţele pentru a se izola de Covid-19, întrerupând astfel comerţul cu cel mai apropiat aliat al său, China.

Acest lucru nu a împiedicat-o să îşi continue programul de înarmare. În august, agenţia atomică a ONU a declarat că se pare că Coreea de Nord a repornit un reactor care ar putea produce plutoniu pentru arme nucleare, calificând evoluţia „profund îngrijorătoare”.

The post Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă în timp ce ambasadorul țării declara la ONU că nimeni nu poate nega dreptul Pyongyangului la autoapărare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY