Conturile de socializare ale lui Kanye West au fost restricționate după postările antisemite

kanye-westkanye-west

  • Compania a precizat sâmbătă că au fost impuse restricții temporare privind postarea, comentariile și mesajele pe contul de Instagram al lui West.
  • Prima postare a lui West pe Twitter din 2020 a fost o fotografie neclară a rapperului și a fondatorului Meta Platforms, Mark Zuckerberg, cântând la karaoke.
  • West a mai avut anterior și postări online neregulate.

Conturile de Twitter și Instagram ale lui Kanye West au fost restricționate în weekend, platformele de socializare spunând că au eliminat postările rapperului după ce utilizatorii online le-au condamnat ca fiind antisemite.

El a fost blocat pentru prima dată vineri de către Meta Platforms, compania mamă a Facebook, de pe Instagram, după care s-a dus pe Twitter, unde a postat sâmbătă pentru prima dată în ultimii doi ani.

Prima postare a lui West pe Twitter din 2020 a fost o fotografie neclară a rapperului și a fondatorului Meta Platforms, Mark Zuckerberg, cântând la karaoke. În tweet se spunea: Nu, nu, nu. Uită-te la asta Mark. Cum m-ai dat afară din instagram.

West a scris apoi pe Twitter: Voi v-ați jucat cu mine și ați încercat să faceți o bilă neagră oricui se opune agendei voastre. Această postare, în care a spus că nu este antisemit, a fost eliminată de Twitter din cauza unei încălcări a politicilor sale. De asemenea, contul său a fost blocat, a confirmat duminică un purtător de cuvânt al Twitter.

Măsura luată de Twitter Inc de a bloca contul rapperului a fost notabilă deoarece miliardarul Elon Musk, care a declarat că ar cumpăra Twitter și se consideră un absolutist al libertății de exprimare, a salutat revenirea lui West pe platformă și a răspuns la o postare a rapperului prin intermediul unui tweet: Bine ai revenit pe Twitter, prietene!.

West a mai avut anterior și postări online neregulate. La începutul acestui an, el a fost suspendat de pe Instagram timp de 24 de ore după ce a adresat injurii rasiale comediantului Trevor Noah.

Înainte de a intra pe Twitter, sâmbătă dimineață, West, care și-a schimbat numele legal în Ye, și-a suspendat contul de Instagram după o postare eliminată între timp, în care a invocat tropi antisemiți, acuzând un muzician că este controlat de poporul evreu. Compania a precizat sâmbătă că au fost impuse restricții temporare privind postarea, comentariile și mesajele pe contul de Instagram al lui West.

The post Conturile de socializare ale lui Kanye West au fost restricționate după postările antisemite appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code