Flux Stiri

Confuzie pentru elevi: Articolul din decizia CNSU privind suspendarea cursurilor la privat nu e în HG. Reacția ministrului Educației

Elev în fața unui laptopElev în fața unui laptop

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în şcolile private, care era în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), nu a fost preluat şi în Hotărârea de Guvern, ceea ce a produs confuzie, spune, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor faţă în faţă din şcolile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educaţiei la nivel de structură a anului şcolar, a spus ministrul Cîmpeanu, duminică, la Antena 3: „Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”.

Întrebat dacă elevii de la şcolile private merg luni şa şcoală, Cîmpeanu a răspuns: „Conform art. 8.1 – ca să fim clari – din decizia CNSU, se suspendă prezenţa fizică din şcolile şi grădiniţele private. Se suspendă prezenţa fizică înseamnă că şcolile private pot organiza sau vacanţă, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educaţiei a avut datoria şi a reglementat vacanţa în unităţile de stat”.

Întrebat dacă se va reveni asupra deciziei, Cîmpeanu a spus că prezenţa fizică a fost deja suspendată prin decizia CNSU.

„Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotârârea de Guvern. Ministerul Educaţei – o spun încă odată – reglementează şcolile şi grădiniţele de stat din perspectiva vacanţei. Mai departe sunt alţii îndreptăţiţi să se pronunţe”, a spus ministrul.

The post Confuzie pentru elevi: Articolul din decizia CNSU privind suspendarea cursurilor la privat nu e în HG. Reacția ministrului Educației appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu