Ciolacu despre majorarea pensiilor: „De la 1 ianuarie toate pensiile vor creşte”

  • Preşedintele PSD Marcel Ciolacu dă detalii despre majorarea pensiilor şi adaugă că se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărţit în două tranşe semestriale pentru plata facturilor la energie.
  • De la 1 ianuarie toate pensiile vor creşte cu un procent de 12,5 %, respectiv punctul de pensie va fi de 1.784 de lei.
  • În total, vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei de SprijinpentruRomânia”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu dă detalii despre majorarea pensiilor şi adaugă că se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărţit în două tranşe semestriale pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

„În ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre procente şi cifre, dar mai puţin despre viaţa oamenilor. Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni şi despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor. În total, vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei de SprijinpentruRomânia”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, fiecare categorie trebuie ajutată diferit, iar susţinerea din partea statului trebuie să meargă în proporţie mai mare la cei care resimt din plin efectele crizei economice: „Şi aici mă refer atât la persoanele active – salariaţii cu salariu minim – prin creşterea salariului minim la 3.000 lei ( din care 200 de lei scutiţi de taxe), cât şi la cei care un muncit o viaţă şi cu toate acestea au acum pensii mici. În plus, vrem să continuăm să încurajăm sectorul construcţiilor să se dezvolte şi de aceea vom creşte salariul minim în acest domeniu la 4.000 de lei, cu scutirile de taxe existente şi în prezent. Am spus încă din septembrie că majorarea pensiilor trebuie făcută diferenţiat, sprijinindu-i mai mult pe cei care au pensii mai mici. Am fost consecvenţi şi am reuşit să-i convingem şi pe partenerii de Coaliţie de justeţea propunerii PSD”.

Astfel, afirmă liderul PSD, de la 1 ianuarie toate pensiile vor creşte cu un procent de 12,5 %, respectiv punctul de pensie va fi de 1.784 de lei: „Totodată, vom continua acordarea unui sprijin ţintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel: 1000 de lei până în 1.500 de lei, 800 de lei până în 2.000 de lei şi 600 de lei până în 3.000 de lei. Acest sprijin va fi împărţit în două tranşe pe parcursul anului 2023. De asemenea, se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărţit în două tranşe semestriale ca sprijin pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. În plus, persoanele cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023. În ceea ce priveşte protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizaţie. Totodată, se va actualiza cu rata inflaţiei indemnizaţia pentru veteranii şi văduvele de război – aceste indemnizaţii fiind îngheţate din anul 2018, creşterea fiind de aproximativ 30%. De la 1 ianuarie 2023, alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflaţiei”.

The post Ciolacu despre majorarea pensiilor: „De la 1 ianuarie toate pensiile vor creşte” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code