Flux Stiri

Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații. Proiectul de lege a trecut de Comisiile Senatului. DOCUMENT

Certificatul verde poate deveni obligatoriu în magazine, excluzând magazinele esențiale, cum ar fi magazinele alimentare.Certificatul verde poate deveni obligatoriu în magazine, excluzând magazinele esențiale, cum ar fi magazinele alimentare.

  • Printre domeniile incluse în proiect sunt educația, sănătatea, dar și Parlamentul.
  • Prevederile nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești.
  • Angajații care nu au certificat verde pot fi suspendați timp de 30 de zile și ulterior pot fi concediați, potrivit proiectului.

Comisiile Senatului au aprobat marți seara introducerea certificatului verde pentru toți angajații, atât de la stat, cât și de la privat. Documentul va fi obligatoriu în toate instituțiile din România.

Dispozițiile privind certificatul verde se aplică autorităților, instituțiilor publice și de interes public, de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan.

Printre domeniile incluse în proiect sunt educația, sănătatea, dar și Parlamentul. Prevederile nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești.

Angajații care nu au certificat verde pot fi suspendați timp de 30 de zile și ulterior pot fi concediați, potrivit proiectului.

Conform primelor informații, proiectul a fost votat de senatorii PNL, UDMR si USR, în timp ce reprezentanții AUR și PSD s-au opus. Următorul pas este introducerea proiectului în plen.

Tabel Centralizator Certificat Verde Personal Sanitar_IS by Otilia Serescu on Scribd

Decizia finală aparține Camerei Deputaților.

Avocat: Se forțează Constituția

Avocatul Toni Neacșu spune că după intrarea ăn vigoare a legii va putea fi atacată de Avocatul Poporului.

„Acest lucru mai mult ca sigur se va întâmpla, dacă ea va trece în forma actuală. Deși se pot restrânge anumite drepturi, Consituția interzice abolirea unui drept și aici vorbim despre dreptul la muncă”, a spus avocatul Toni Neacșu, la Aleph News.

The post Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații. Proiectul de lege a trecut de Comisiile Senatului. DOCUMENT appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Avatar
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu