Cea mai înaltă instanță din New York permite mogulului de film căzut în dizgrație Harvey Weinstein să facă apel la condamnarea pentru viol

  • Apelul se va întoarce probabil în instanță anul viitor.
  • Instanța poate menține condamnarea sau poate dispune un nou proces.
  • În februarie 2020, Weinstein a fost găsit vinovat de violarea unei foste actrițe și de agresarea sexuală a unei asistente de producție și a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

Cea mai înaltă instanţă a statului american New York a fost de acord să permită fostului producător de film Harvey Weinstein să facă apel la condamnarea sa pentru viol şi agresiune sexuală, potrivit CNN.

Şefa completului de judecată Janet DiFiore ,,a acordat permisiunea de a face apel” în data de 19 august, a scris instanţa într-o scrisoare datată luni care a fost trimisă avocaţilor lui Weinstein.

Scrisoarea nu a detaliat ce motive ar fi putut duce la această decizie.

După cântărirea argumentelor aduse de avocaţii lui Weinstein şi de procurori, instanţa poate menţine condamnarea sau poate dispune un nou proces.

În iunie, o curte de apel inferioară menţinuse condamnarea, respingând argumentele conform cărora judecătorul de fond din Manhattan a comis mai multe erori care au afectat procesul.

Un complet de juraţi din Manhattan l-a găsit vinovat pe Weinstein de viol şi agresiune sexuală în februarie 2020, iar un judecător l-a condamnat ulterior la 23 ani de închisoare. 

The post Cea mai înaltă instanță din New York permite mogulului de film căzut în dizgrație Harvey Weinstein să facă apel la condamnarea pentru viol appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28563 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code