Ce state vor relaxa restricţiile COVID-19, în timp ce altele le vor înăspri

  • Danemarca şi Austria sunt cele mai recente ţări care au relaxat restricţiile anti-COVID.
  • Irlanda, Marea Britanie și Olanda au redus restricțiile anti-COVID înaintea celor două țări.
  • Printre țările care au înregistrat număr record de cazuri sunt România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Germania și Republica Cehă.

Danemarca şi Austria au devenit miercuri cele mai recente ţări care au redus restricţiile privind COVID-19, în urma unor măsuri similare luate de Marea Britanie, Irlanda şi Olanda, în timp ce alte ţări din Europa au planificat noi măsuri pentru a combate numărul record de infecţii.

Regiunea europeană, în ansamblu, nu mai reprezintă jumătate sau mai mult de jumătate din decesele şi infecţiile la nivel mondial, potrivit datelor Reuters, dar cifrele rămân ridicate, fiind deosebit de îngrijorătoare în ţările cu rate de vaccinare mai scăzute.

Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Bulgaria şi România au raportat miercuri un număr record de infecţii zilnice, iar Parlamentul german se pregăteşte să dezbată propuneri pentru a impune sau pentru a încuraja ferm locuitorii să se vaccineze.

Polonia va transfera elevii mai mari în online începând de joi, iar Suedia a declarat că îşi va prelungi restricţiile cu încă două săptămâni, după ce a constatat că Omicron se răspândeşte cu o viteză record.

Austria, care a impus izolarea celor nevaccinaţi, a declarat că această restricţie nu se mai justifică, având în vedere că acum sunt mai puţine persoane internate în spitale din cauza COVID-19, deşi celor nevaccinaţi li se va interzice în continuare accesul la o serie de activităţi de agrement.

Creșterea cazurilor COVID în Europa

Cu peste 10 milioane de cazuri noi, infecţiile în Europa au crescut cu 13% săptămâna trecută faţă de cea precedentă, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Franţa, Italia şi Germania înregistrând cele mai multe cazuri.

Danemarca îşi propune să elimine săptămâna viitoare toate restricţiile interne COVID-19 rămase. În cazul în care această măsură va fi aprobată de parlament, cluburile de noapte daneze vor putea fi redeschise, restaurantele vor putea servi alcool după ora 22.00, iar clienţii nu vor mai fi nevoiţi să prezinte la intrare certificatele de vaccinare.

Aceste măsuri urmează anunţurilor similare din Marea Britanie, Irlanda şi Olanda făcute în ultima săptămână. Printre motivele invocate se numără scăderea numărului de cazuri sub nivelul maxim şi un număr de spitalizări mai mic decât se temea.

În timp ce numărul infecţiilor şi al spitalizărilor din Danemarca a oscilat în jurul unor valori record în ultima săptămână, autorităţile au declarat că nu mai există o corelaţie între creşterea numărului de infecţii şi spitalizări. De asemenea, autorităţile din sănătate au estimat că între 30-40% dintre persoanele internate în prezent în spital cu un test pozitiv la coronavirus se află acolo din alte motive decât COVID-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pe 12 ianuarie că Omicron provoacă forme mai puţin grave ale bolii decât variantele anterioare, dar rămâne un „virus periculos”, în special pentru persoanele nevaccinate.

Europa de Est are unele dintre cele mai scăzute rate de vaccinare de pe continent, în special România şi Bulgaria, şi a înregistrat unele dintre cele mai mari rate de deces legate de COVID spre sfârşitul anului 2021, scrie Reuters.

The post Ce state vor relaxa restricţiile COVID-19, în timp ce altele le vor înăspri appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29672 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code