Care este vârsta la care oamenii simt că încep să îmbătrânească cu adevărat

  • A fost identificată vârsta exactă la care oamenii simt că încep să îmbătrânească: 42 de ani.
  • Un sondaj indică primele semnale văzute ca „indicatori ai îmbătrânirii”.
  • La sondaj au participat 2.000 de americani din eşantioane reprezentative ale generaţiilor Z, Millennials, X şi Baby Boomers.

Un sondaj realizat în SUA, redat de New York Post, a stabilit că americanul mediu începe să observe semnele îmbătrânirii în pragul celui de-al 42-lea an de viaţă, în timp ce vârsta la care se simte în culmea sănătăţii este de 34 de ani.

La sondaj au participat 2.000 de americani din eşantioane reprezentative ale generaţiilor Z, Millennials, X şi Baby Boomers. 15% dintre respondenţi au declarat că şi-au dat seama că îmbătrânesc înainte de vârsta de 35 de ani.

Realizate de OnePoll pentru Found, interviurile au relevat ca simptome ale îmbătrânirii durerile articulare (39%), apariţia unor afecţiuni cronice precum hipertensiunea sau diabetul (37%), încetinirea metabolismului (35% ) sau acumularea de greutate (30%).

„Deşi înaintarea în vârstă este inevitabilă, schimbările sănătoase în stilul de viaţă reprezintă o măsură preventivă care poate contribui la atenuarea problemelor legate de vârstă, cum ar fi creşterea în greutate şi afecţiunile cronice. În ultimii 100 de ani, aproape că ne-am dublat speranţa de viaţă, aşa că este esenţial să fim proactivi în ceea ce priveşte prelungirea duratei de viaţă sănătoasă”, a spus Rekha Kumar, Chief Medical Officer la Found.

Sondajul mai arată că, deşi respondenţii încep să observe că trebuie să facă schimbări în rutina lor de sănătate şi wellness în jurul vârstei de 39 de ani, 21% dintre ei neagă faptul că organismul lor îmbătrâneşte. Dintre cei care aleg să facă schimbări prin exerciţii fizice regulate şi o alimentaţie mai bună, 61% amână efectuarea schimbările timp de 3 – 6 ani, iar 29% până la 2 ani.

The post Care este vârsta la care oamenii simt că încep să îmbătrânească cu adevărat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code