Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin: „Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură”

  • „Nu este o vizită amicală”, a subliniat el într-o declarație.
  • Nehammer a fost primul șef de guvern al UE care a vizitat Moscova.
  • Nehammer a subliniat că „a abordat gravele crime de război din Bucha și din alte locuri”.

Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) a descris discuțiile sale cu președintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina drept „foarte directe, deschise și dure”.

„Nu este o vizită amicală”, a subliniat el într-o declarație luni, imediat după încheierea întâlnirii de la Moscova. „Cel mai important mesaj al meu către Putin a fost (…) că acest război trebuie să se termine în sfârșit, pentru că, într-un război, sunt doar învinși de ambele părți”, a spus cancelarul.

Nehammer a fost primul șef de guvern al UE care a vizitat Moscova la sfârșitul lunii februarie, de la începutul războiului din Ucraina. Călătoria în Rusia a fost „o datorie” pentru el, a subliniat cancelarul. „O datorie care decurge din responsabilitatea de a nu lăsa piatra neîntoarsă pentru a produce o încetare a ostilităților sau cel puțin un progres umanitar pentru populația civilă aflată în suferință din Ucraina”.

Nehammer a subliniat că „a abordat gravele crime de război din Bucha și din alte locuri” și a subliniat „că toți cei responsabili pentru ele trebuie trași la răspundere. De asemenea, i-am spus președintelui Putin, în termeni siguri, că sancțiunile împotriva Rusiei rămân în vigoare și vor continua să fie înăsprite atâta timp cât oamenii vor muri în Ucraina”.

Cancelarul a mers și în Bucha

Nehammer a vizitat Ucraina doar în weekend și a vizitat și orașul Bucha, lângă Kiev, unde au fost găsite numeroase cadavre de civili uciși după retragerea trupelor ruse.

Întâlnirea a avut loc în reședința lui Putin, Novo-Ogaryovo, lângă Moscova, a informat agenția de stat rusă TASS, citând purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Un purtător de cuvânt al lui Nehammer a declarat luni după-amiază, pentru APA, că Nehammer a mers la ambasada Austriei la Moscova după întâlnire.

Peskov a spus că nu sunt planificate ulterior nici poze cu începerea întâlnirii, nici informații pentru presa din partea rusă, a informat agenția de presă DPA. Rezultate tangibile nu erau așteptate. Nehammer a vrut, apoi, să vorbească cu jurnaliştii.

Inițiativa călătoriei la Moscova a venit de la el, a spus Nehammer, chiar dacă se plănuia călătoria în Ucraina. Austria a expulzat, recent, patru diplomați ruși, conform Wiener Zeitung.

The post Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin: „Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code