Canada anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră

  • Canada va renunţa la toate restricţiile COVID-19 pentru călători începând cu 1 octombrie.
  • Printre restricţiile care nu se vor mai folosi sunt cerinţele de vaccinare şi purtarea măştii în avioane şi trenuri, a anunţat luni guvernul canadian, potrivit Reuters.
  • Totuşi, guvernul este pregătit să restabilească restricţiile dacă va fi necesar.

Printre restricţiile care nu se vor mai folosi sunt cerinţele de vaccinare şi purtarea măştii în avioane şi trenuri, a anunţat luni guvernul canadian, potrivit Reuters.

Călătorii, indiferent de cetăţenie, nu vor mai fi nevoiţi să transmită informaţii de sănătate prin intermediul aplicaţiei ArriveCAN sau să prezinte dovada vaccinării începând de sâmbătă.

De asemenea, se va renunţa la cerinţa ca pasagerii să poarte măşti în avioane şi trenuri. În plus, pasagerii şi echipajul navelor de croazieră nu vor mai fi supuşi cerinţelor de vaccinare sau testării COVID.

Măsura este de natură să stimuleze industria canadiană a transporturilor, deja în plină expansiune după luni de acalmie în timpul pandemiei. Decizia a fost luară şi în urma presiunii făcute de transportatorii canadieni.

În timp ce canadienii şi vizitatorii internaţionali caută să îşi facă planuri de călătorie, eliminarea mult aşteptată a tuturor măsurilor rămase, începând cu 1 octombrie 2022, va accelera şi mai mult redresarea industriei noastre şi a economiei canadiene” , a anunţat, prin intermediul unui comunicat, al doilea transportator canadian WestJet Airlines.

Decizia de a pune capăt restricţiilor s-a bazat şi pe rata de vaccinare a Canadei, pe existenţa unor vaccinuri şi a unor tratamente noi, dar şi pe datele care arată că ţara a depăşit vârful ultimului val de infecţii cu coronavirus, a precizat guvernul.

Datorită în mare parte canadienilor care şi-au suflecat mânecile pentru a se vaccina, am ajuns la punctul în care putem ridica în siguranţă măsurile sanitare la frontieră” , a declarat ministrul Sănătăţii, Jean-Yves Duclos.

Totuşi, Duclos a declarat că guvernul este pregătit să restabilească restricţiile dacă va fi necesar.

Evident, nu avem niciun plan de a reintroduce unele dintre aceste măsuri, dar dacă trebuie să protejăm siguranţa canadienilor, va trebui să o facem” , le-a spus ministrul Sănătăţii reporterilor.

The post Canada anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code