Boris Johnson face o a doua vizită surpriză la Kiev. Premierul și-a anulat în ultimul moment o vizită planificată la un summit la Doncaster

  • Boris Johnson a făcut vineri o vizită surpriză la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
  • Premierul britanic şi-a anulat în ultimul moment o vizită planificată la un summit la Doncaster, unde urma să ţină un discurs în faţa parlamentarilor conservatori şi a consilierilor locali din nordul Angliei.
  • Marea Britanie, prin vocea lui Boris Johnson, tocmai s-a oferit să ofere ajutor pentru instruirea a mii de soldați ucraineni în mijlocul conflictului, iar premierul a mai declarat că scopul este de a ajuta Ucraina să împingă forțele rusești afară din țară.

Premierul britanic Boris Johnson a făcut vineri o vizită surpriză la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Premierul britanic Boris Johnson şi-a anulat în ultimul moment o vizită planificată la un summit la Doncaster, unde urma să ţină un discurs în faţa parlamentarilor conservatori şi a consilierilor locali din nordul Angliei.

Aceasta este a doua călătorie a lui Johnson în Ucraina de la începutul războiului. Călătoria urmează vizitei făcută de preşedinteşe francez Emmanuel Macron, de cancelarul german Olaf Scholz, de premierul italian Mario Draghi şi de preşedintele român Klaus Iohannis la începutul acestei săptămâni.

Boris Johnson a postat pe Twitter o fotografie a sa cu Volodimir Zelenski, adăugând: „Domnule preşedinte, Volodimir, este bine să mă aflu din nou la Kiev”.

Boris Johnson afirmă că asistența militară britanică ar trebui să „expulzeze Rusia din Ucraina”

În cadrul unei conferințe de presă comune la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Boris Johnson a promis că va continua să sprijine Ucraina.

Marea Britanie tocmai s-a oferit să ofere ajutor pentru instruirea a mii de soldați ucraineni în mijlocul conflictului, iar premierul a declarat că scopul este de a ajuta Ucraina să împingă forțele rusești afară din țară.

„Vom continua, așa cum am făcut-o încă de la început, să vă oferim echipamentul militar de care aveți nevoie și acum, desigur, pregătirea care poate fi necesară pentru a însoți acest nou echipament, astfel încât voi, poporul ucrainean, forțele armate ucrainene, să puteți face ceea ce cred că ucrainenii tânjesc să facă, și anume să expulzeze agresorul din Ucraina”, a declarat el.

„Acela va fi momentul pentru discuții despre viitorul Ucrainei și în acel context al unei Ucraine libere, noi și alte țări vom face angajamentele și garanțiile de securitate despre care am discutat atât de des.”

El a spus că există „dovezi” că trupele rusești sunt supuse unei „presiuni acute” și că înregistrează „pierderi grele”.

„Cheltuielile lor de muniții, de obuze și alte tipuri de armament, sunt colosale. După 114 zile de atac asupra Ucrainei, ei încă nu și-au atins obiectivele pe care și le-au propus în prima săptămână”, a spus el.

„Suntem aici încă o dată pentru a sublinia faptul că suntem alături de voi pentru a vă oferi rezistența strategică de care veți avea nevoie și vom contribui la continuarea intensificării sancțiunilor împotriva regimului lui Putin”.

Premierul a adăugat că înțelege de ce Ucraina nu poate face „compromisuri” cu Rusia.

The post Boris Johnson face o a doua vizită surpriză la Kiev. Premierul și-a anulat în ultimul moment o vizită planificată la un summit la Doncaster appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29702 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code