Boris Johnson critică atitudinea Occidentului înaintea războiului Rusiei împotriva Ucrainei

Boris JohnsonBoris Johnson

  • El a criticat răspunsul inițial al Italiei privind amenințarea unei operațiuni militare.
  • Berlinul se baza foarte mult pe Moscova pentru petrol și gaze.
  • Rusia a oprit exporturile de gaz către Europa, care se confruntă acum cu o inflație ridicată și cu creșterea vertiginoasă a prețurilor la energie.

Fostul premier britanic Boris Johnson a declarat că atitudinile națiunilor occidentale au variat foarte mult înainte ca Moscova să lanseze „operațiunea militară specială” în Ucraina, la 24 februarie, criticând pozițiile Franței, Germaniei și Italiei privind perspectivele de război. Într-o intervenție la Richard Quest de la CNN în Portugalia, Johnson a declarat că Franța era „în negare” în legătură cu posibilitatea unui război rusesc, în timp ce Germania a favorizat inițial o înfrângere rapidă a Ucrainei în detrimentul unui conflict de lungă durată.

În timp ce Emmanuel Macron a condus eforturile de a evita războiul, Berlinul se baza foarte mult pe Moscova pentru petrol și gaze și la început a ezitat să trimită Ucrainei arme grele. El a criticat, de asemenea, răspunsul inițial al Italiei privind amenințarea unei operațiuni militare, dar a spus că națiunile UE s-au raliat ulterior în spatele Ucrainei și oferă acum un sprijin ferm.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost că toată lumea – germani, francezi, italieni, toată lumea, (președintele SUA) Joe Biden – a văzut că pur și simplu nu exista nicio opțiune. Pentru că nu puteai să negociezi cu acest tip (președintele rus Vladimir Putin). Acesta este punctul cheie”, a declarat fostul premier, adăugând că „UE s-a descurcat cu brio” în opoziția sa față de Rusia de atunci”, a spus el.

„Aduc un omagiu modului în care a acționat UE. Ei au fost uniți. Sancțiunile au fost dure”, a adăugat Johnson. SUA și UE, pe lângă susținerea financiară și militară a Kievului, au impus o serie de sancțiuni Rusiei, inclusiv expulzarea marilor bănci rusești din sistemul internațional de plăți SWIFT, interzicerea navelor și avioanelor rusești de a intra în porturile și spațiul aerian occidental, precum și restricții la exportul de tehnologii avansate.

De asemenea, Johnson l-a lăudat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru că a fost „absolut remarcabil” în conducerea sa. „Este un tip foarte curajos. Cred că istoria acestui conflict ar fi fost cu totul, cu totul diferită dacă el nu ar fi fost acolo”, a spus Johnson.

The post Boris Johnson critică atitudinea Occidentului înaintea războiului Rusiei împotriva Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code