Biden va solicita Congresului vânzări de armament în valoare de 1,1 miliarde de dolari către Taiwan

Joe BidenJoe Biden

  • Duminică, marina chineză a urmărit îndeaproape cum două nave de război americane au navigat prin strâmtoarea Taiwan.
  • Armata chineză a desfășurat cele mai mari exerciții timp de mai multe zile în luna august.
  • Peste 100 de nave de război americane au tranzitat prin apă începând din 2012, contestând pretențiile Chinei asupra zonei.

Președintele SUA, Joe Biden, va cere oficial Congresului să aprobe vânzarea de armament în valoare de 1,1 miliarde de dolari către Taiwan, care include 60 de rachete antinavă și 100 de rachete aer-aer, potrivit Politico.

Duminică, marina chineză a urmărit îndeaproape cum două nave de război americane au navigat prin strâmtoarea Taiwan, care separă China de Taiwan, prima operațiune de acest fel de când președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taipei la începutul acestei luni, declanșând o nouă rundă de tensiuni între cele două țări.

Navele de război americane au navigat prin strâmtoarea Taiwan, unde armata chineză a desfășurat cele mai mari exerciții timp de mai multe zile în luna august, trecând deseori linia mediană care separă China continentală de Taiwan, pe care Beijingul îl revendică cu viclenie ca parte a sa.

USS Antietam și USS Chancellorsville, două crucișătoare americane cu rachete ghidate, au navigat prin strâmtoarea Taiwan la 28 august și au făcut publicitate, a declarat duminică Comandamentul Teatrului de Est (ETC) al Armatei Populare de Eliberare a Chinei (APL).

ETC a efectuat urmărirea și monitorizarea de securitate a trecerii navelor de război americane pe întregul parcurs și a avut sub control toate mișcările celor două nave de război americane, a declarat într-o declarație colonelul superior Shi Yi, purtător de cuvânt al ETC.

c, a adăugat el. Criticând tranzitul navelor militare americane prin insulă, un articol din publicația de stat Global Times a afirmat că SUA încearcă să liniștească autoritățile din Taiwan și aliații regionali, transmițându-le că Washingtonul nu va ceda în fața presiunii militare din partea Chinei continentale.

Aceasta este prima dată când navele de război americane au navigat prin Strâmtoarea Taiwan, o cale navigabilă aglomerată și strategică ce separă China de Taiwan, după vizita lui Pelosi, deși, potrivit relatărilor oficiale ale presei de aici, peste 100 de nave de război americane au tranzitat prin apă începând din 2012, contestând pretențiile Chinei asupra zonei.

The post Biden va solicita Congresului vânzări de armament în valoare de 1,1 miliarde de dolari către Taiwan appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code