Biden: Riscul unui „Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962

JOE BIDENJOE BIDEN

  • Președintele Joe Biden a transmis un avertisment dur legat de pericolul major din spatele amenințărilor nucleare ale președintelui rus, Vladimir Putin.
  • Joe Biden a spus că ,,Vladimir Putin nu glumeşte atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor nucleare tactice”.
  • Oficialii americani au avertizat de luni de zile cu privire la perspectiva ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă în Ucraina.

Preşedintele Joe Biden a declarat joi că riscul unui ,,Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962, în timp ce oficialii ruşi vorbesc despre posibilitatea de a folosi arme nucleare tactice după ce au suferit eşecuri masive în invazia de opt luni în Ucraina.

Vorbind la o strângere de fonduri pentru Comitetul de campanie al senatorilor democraţi, Biden a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin este ,,un tip pe care îl cunosc destul de bine” şi că liderul rus ,,nu glumeşte atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice„.

Biden a adăugat: ,,Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armageddonului de la Kennedy şi criza rachetelor din Cuba„. El a sugerat că ameninţarea din partea lui Putin este reală ,,pentru că armata sa … s-ar putea spune că ce este semnificativ neperformantă”.

Oficialii americani au avertizat de luni de zile cu privire la perspectiva ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă în Ucraina, deoarece s-a confruntat cu o serie de eşecuri strategice pe câmpul de luptă, dar remarcile lui Biden au marcat cele mai dure avertismente emise până acum de guvernul american cu privire la ameninţarea nucleară.

Nu a fost imediat clar dacă Biden s-a referit la vreo nouă evaluare a intenţiilor Rusiei. Cu toate acestea, până recent, în această săptămână, oficialii americani au declarat că nu au observat nicio schimbare în forţele nucleare ale Rusiei care să necesite o modificare a poziţiei de alertă a forţelor nucleare americane.

The post Biden: Riscul unui „Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor din Cuba din 1962 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29840 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code