Beijingul își marchează teritoriul. Xi Jinping avertizează împotriva amestecului în Asia Centrală

ChinaChina

  • Xi le-a spus oficialilor că China dorește să cultive relațiile cu Kazahstanul și că se opune oricărei interferențe în țara din Asia Centrală.
  • Experții consideră că avertismentul public al liderului Partidului Comunist Chinez este adresat Rusiei, care a concurat în mod tradițional pentru controlul asupra regiunii.

Beijingul ia măsuri pentru a-și consolida sfera de influență, inclusiv față de aliatul apropiat Rusia, liderul chinez Xi Jinping transmițând un mesaj puternic în timpul unei vizite oficiale în Kazahstan.

Xi le-a spus oficialilor că China dorește să cultive relațiile cu Kazahstanul și că se opune oricărei interferențe în țara din Asia Centrală.

„Indiferent de modul în care se schimbă situația internațională, vom continua să sprijinim ferm Kazahstanul în protejarea independenței, suveranității și integrității sale teritoriale, precum și să susținem ferm reformele pe care le realizați pentru a asigura stabilitatea și dezvoltarea, și ne vom opune cu fermitate amestecului oricăror forțe în afacerile interne ale țării dumneavoastră”, a declarat Xi, potrivit unui comunicat citit de biroul președintelui kazah.

Experții consideră că avertismentul public al liderului Partidului Comunist Chinez este adresat Rusiei, care a concurat în mod tradițional pentru controlul asupra regiunii.

„Vizita lui Xi în Kazahstan poate fi văzută ca un semn că Beijingul vede Kazahstanul ca pe un prieten – iar Rusia nu ar trebui să facă nimic care să rănească prietenul Beijingului”, a declarat profesorul Mark Katz, expert în politica externă rusă la Universitatea George Mason, care a vorbit cu South China Morning Post înainte de vizita de stat a lui Xi în Kazahstan.

The post Beijingul își marchează teritoriul. Xi Jinping avertizează împotriva amestecului în Asia Centrală appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code