Breaking News Flux Stiri

Bărbatul din Gorj, mort după vaccinare, a primit ser AstraZeneca din lotul ABV2856 retras.

Gorjeanul care a murit a doua zi după vaccinare, a primit ser din lotul Astra Zeneca ABV2856
Directorul DSP susţine că nu există o legătură între deces şi moartea bărbatului
Peste o mie de persoane din Gorj au primit ser din acest lot, dar nu au fost raportate reacţii adverse
Şeful CNCAV Valeriu Gheorghiţă, la Aleph News: „Ceea ce a condus la instalarea decesului a fost un alt episod de infarct miocardic”

Imaginea articolului Bărbatul din Gorj, mort după vaccinare, a primit ser AstraZeneca din lotul ABV2856 retras. Declaraţia şefului CNCAV Valeriu GheorghiţăPrecizările CNCAV privind moartea unui bărbat de 47 de ani, din Gorj, vaccinat recent
Bărbatul din Gorj, care a murit pe 1 martie, a doua zi după vaccinare, a fost vaccinat cu Astra Zeneca din lotul ABV2856 retras joi seara în România, a confirmat pentru Aleph News, directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

Medicii legişti nu au stabilit însă o legătură între administrarea serului şi cauza morţii, lucru menţionat şi de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul strategiei de vaccinare.

Gheorghiţă a declarat, la Aleph News, că bărbatul vaccinat nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reieşit ca avea antecedente de infarct miocardic.

„Nu există nicio legătură (între vaccinare de cauza morţii-n.r). A fost comunicat la acel moment tot ceea ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Este o persoană care nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reiesit ca avea antecedente de infarct miocardic, iar tot ceea ce s-a întâmplat si a condus la instalarea decesului a fost un alt episod de infarct miocardic, extins, care a fost fatal.
Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc în România. Nu există niciun indiciu care să ateste vreo legatură de cauzalitate între vaccinare si aparitia evenimentelor trombotice. Numărul evenimentul trombotice este chiar mai redus decât în rândul persoanelor care nu se vaccinează”, a afirmat Gheorghiţă, la Aleph News.

ULTIMELE ȘTIRI
Unde ne infectăm cel mai ușor cu COVID-19? Institutul Pasteur explică dacă magazinele, școlile sau bisericile sunt locuri cu risc de contaminare
Sibiu intră oficial în scenariul roşu. Restricţiile, în vigoare de la miezul nopţii
CORONAVIRUS 12 martie. Situaţia pe judeţe. În Bucureşti, creşte incidenţa. 5 judeţe rămân în scenariul roşu. LISTA completă
Evaluări naţionale pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a. Calendarul a fost publicat în Monitorul Oficial
Vezi mai multe articole din categoria CORONAVIRUS

În Gorj, 1080 de persoane au primit ser din acel lot.

„Noi, ieri, am fost informaţi, printr-o instrucţiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. Mai erau 417 din 1500. Au fost în patru centre de vaccinare din judeţ. S-au administrat 1083. Noi nu ştiam de acest lot că are probleme. Se va aduce vaccin din alt lot.

La Astra Zeneca n-am mai avut raportat nicio reacţie adversă.(…) Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.”, a declarat pentru Aleph News, directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

Potrivit lt.col. Lucian Balaure, purtător de cuvânt al Spitalului Militar Craiova, în depozitul regional de la Spitalul Militar Craiova au ajuns 44 000 doze de vaccin Astra Zeneca. 15.300 făceau parte din lotul retras. În depozit mai sunt acum doar 60 de doze, care au fost carantitate. Celelalte doze au fost distribuite DSP-urilor din Oltenia.

Moartea bărbatului, a doua zi după vaccinare
Bărbatul de 47 de ani, din judeţul Gorj, s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbeşti-Jiu în 28 februarie, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Reprezentanţii CNCAV au precizat, la acel moment, că în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar după administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

„A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, au transmis reprezentanţii CNCAV.

Conform acestora, investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Ultimele

Juridice și Justiție Flux Stiri

Europarlamentarul Claudiu Manda trimis în judecată de DNA. Starea de fapt, o poveste

Europarlamentarul Claudiu Manda a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar în care politicianul este acuzat că și-a folosit funcția politică pentru a obține bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În dosar mai apare și fostul șef al unei instituții din Craiova. Cei doi au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, […]

Cine este editorul Horea Șoica și cum poate fi dat în judecată?

Atenție clujeni ! Websiteurile din Cluj care pretind 200.000 unici/zi sunt o ȚEAPĂ

CCR: Instanțele nu mai pot pronunța condamnări fără MOTIVARE

Comentarii recente

Categorii