Australia anunță noi sancțiuni care vizează Iranul și Rusia

  • Canberra reacționează la reprimarea protestelor de către Teheran și la furnizarea de drone către Moscova.
  • Australia aplică sancțiuni financiare specifice pentru trei iranieni și o întreprindere iraniană pentru furnizarea de drone Rusiei pentru a fi folosite împotriva Ucrainei.
  • Wong a declarat că sancțiunile se aplică lui Seyed Sadegh Hosseini, pe care l-a descris ca fiind un comandant de rang înalt al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran.

Australia a anunțat sâmbătă că intenționează să impună sancțiuni specifice Rusiei și Iranului ca răspuns la ceea ce a numit încălcări flagrante” ale drepturilor omului.

Ministrul de externe, Penny Wong, a declarat că Australia impune sancțiuni de tip Magnitsky împotriva a 13 persoane și două entități, inclusiv împotriva Poliției Morale și a Forței de Rezistență Basij din Iran, precum și împotriva a șase iranieni implicați în reprimarea protestelor declanșate de moartea în septembrie a lui Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, aflată în detenție.

Într-un articol de opinie pentru Sydney Morning Herald, Wong a declarat că sancțiunile se aplică lui Seyed Sadegh Hosseini, pe care l-a descris ca fiind un comandant de rang înalt al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran. El a fost inclus pe listă pentru presupusul său rol în utilizarea nediscriminatorie a violenței împotriva protestatarilor”.

Disprețul flagrant și larg răspândit al regimului iranian față de drepturile omului pentru propriul popor i-a îngrozit pe australieni, iar autorii trebuie să fie trași la răspundere”, a scris doamna Wong în ziar.

Șapte ruși implicați în ceea ce ministrul de externe a declarat că a fost tentativa de asasinare a fostului lider al opoziției Alexei Navalny vor avea, de asemenea, sancțiuni pentru drepturile omului, a declarat dna Wong într-o declarație emisă împreună cu ministrul adjunct al afacerilor externe Tim Watts.

În plus față de sancțiunile privind drepturile omului, Australia aplică sancțiuni financiare specifice pentru trei iranieni și o întreprindere iraniană pentru furnizarea de drone Rusiei pentru a fi folosite împotriva Ucrainei, a declarat dna Wong.

The post Australia anunță noi sancțiuni care vizează Iranul și Rusia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30714 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code