Flux Stiri

AUR îi cere socoteală premierului Nicolae Ciucă cu privire la vizita preşedintelui Ungariei

AUR - SimionAUR - Simion

  • Geroge Simion susține că nu înțelege de ce premierul Ciucă şi coaliţia PSD-PNL „permit aceste provocări ieftine”.
  • Simion a mai spus că a văzut şi o poză în Munţii Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei.
  • AUR cere UDMR să se delimiteze de evenimentul privind premierea celor doi „terorişti” şi anunţă că a pregătit o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prezenţa premierului Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului pentru a explica în ce condiţii a avut loc vizita preşedintelui Ungariei, Novak Katalin, în România. De asemenea, AUR a pregătit o moţiune simplă înpotriva ministrului Eduard Novak.

În urma unei noi provocări venite din zona şovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în faţa Parlamentului şi în faţa opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei aşa-zis private a preşedintelui Ungariei în România. Vrem şi noi să ştim cine a asigurat paza preşedintelui Ungariei în toată această perioadă – dacă SPP şi celelalte instituţii ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să ştim de ce Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti nu a reacţionat la discursul nepotrivit al preşedintelui Novak Katalin de la Alba Iulia”, transmite, luni, AUR, într-un comunicat de presă.

Preşedintele AUR, George Simion, a spus că a văzut şi o poză în Munţii Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. El precizează că a existat „un şir de întâmplări” care duc la ideea unui „plan de dezmembrare a României” ce ar putea să creeze tensiuni etnice.

„Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, nişte terorişti condamnaţi pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Naţională a României au fost medaliaţi în prezenţa a doi demnitari ai statului român de la UDMR. La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României şi, în prezenţa ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui aşa-zis ţinut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituţie, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputaţi UDMR cu dublă cetăţenie sunt membri în comisiile SRI şi SIE. Întreg şirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României şi că actualele provocări venite din partea Budapestei şi a extremiştilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice”, mai spune Simion.

Simion mai spune că nu înteţele de ce premierul Ciucă şi coaliţia PSD-PNL „permit aceste provocări ieftine”: „Ungaria este, astăzi, calul troian al Rusiei în NATO”, a declarat preşedintele AUR George Simion.

Pe lângă solicitarea prezenţei lui Ciucă în plenul reunit, AUR cere UDMR să se delimiteze de evenimentul privind premierea celor doi „terorişti” şi anunţă că a pregătit o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak, pentru „atitudinea sa sfidătoare şi jignitoare la adresa românilor”, după ce Novak a refuzat să recite imnul României, aflat în direct într-o emisiune televizată, şi a susţinut că hocheiştii care au cântat imnul aşa-zisului ţinut secuiesc „nu au lezat cu nimic imaginea României”.

The post AUR îi cere socoteală premierului Nicolae Ciucă cu privire la vizita preşedintelui Ungariei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code