Flux Stiri

Astronomii vor să intre în contact cu civilizațiile extraterestre, dar acestea ar putea duce la extincția omenirii

  • Astronomii scanează semnalele radio sau pe cele optice care vin de la alte civilizații, în cadrul căutării de inteligență extraterestră.
  • Majoritatea oamenilor de știință sunt convinși că mai multe lumi, din cele 300 de milioane de lumi potențial locuibile din galaxia Calea Lactee, găzduiesc viața extraterestră.
  • În următoarele luni , două echipe de astronomi urmează să trimită mesaje în spațiu.

De mai bine de șapte decenii, astronomii scanează semnalele radio sau pe cele optice care vin de la civilizațiile extraterestre, în cadrul căutării de inteligență extraterestră, numită SETI.

Majoritatea oamenilor de știință sunt convinși că mai multe lumi, din cele 300 de milioane de lumi potențial locuibile din galaxia Calea Lactee, găzduiesc viața extraterestră.

Astronomii cred, de asemenea, că unele forme de viață au avut posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere al inteligenței, dar și al tehnologiei. Cu toate acestea, niciodată nu a fost detectat niciun semnal venit din partea altei civilizații, lucru ce a fost denumit ca fiind misterul „Marea Tăcere”.

În următoarele luni , două echipe de astronomi urmează să trimită mesaje în spațiu, pentru a încerca să comunice cu orice extratereștrii inteligenți care ar putea fi acolo, ascultând, conform Inverse.

Civilizațiile extraterestre ar urma să fie din nou contactate anul acesta

Pe 4 octombrie, o echipă de la stația terestră prin satelit Goonhilly din Anglia urmează să transmită un mesaj către steaua TRAPPIST-1. Această stea are șapte planete, iar trei dintre ele sunt asemănătoare cu planeta Pământ.

Acestea se află în așa-numita „zonă Goldilocks”, ceea ce înseamnă că ar putea găzdui lichide și, eventual, viață. TRAPPIST-1 se află la o distanță de doar 39 de ani-lumină de Terra, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie doar 78 de ani pentru ca viața inteligentă să primească mesajul și pentru a trimite un răspuns înapoi.

Înainte de a muri, Stephen Hawking a avertizat lumea cu privire la pericolul contactării extratereștrilor cu o tehnologie superioară. Acesta a declarat că intențiile lor ar putea fi răuvoitoare și, dacă ar primi locația Pământului, ar putea distruge omenirea.

The post Astronomii vor să intre în contact cu civilizațiile extraterestre, dar acestea ar putea duce la extincția omenirii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code