Armata nord-coreeană susține că testele cu rachete au fost un antrenament pentru un atac

  • Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat luni că lansările de rachete din ultima perioadă au reprezentat un atac simulat asupra SUA şi Coreei de Sud.
  • Săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat mai multe rachete, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală care a eşuat, dar şi sute de proiectile de artilerie.
  • În paralel, Coreea de Sud şi SUA au efectuat exerciţii aeriene care au ţinut şase zile până sâmbătă.

Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat luni că lansările de rachete din ultima perioadă au reprezentat un atac simulat asupra SUA şi Coreei de Sud.

Oficialii din Coreea de Nord au declarat că recentele sale lansări de rachete au fost atacuri simulate asupra Coreei de Sud şi a Statelor Unite ale Americii, în condiţiile în care cele două ţări au organizat un „exerciţiu de război periculos” .

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat mai multe rachete, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală care a eşuat, dar şi sute de proiectile de artilerie. În paralel, Coreea de Sud şi SUA au efectuat exerciţii aeriene care au ţinut şase zile până sâmbătă.

Armata Nordului a susţinut că exerciţiile au fost o „provocare deschisă care vizează o escaladare intenţionată a tensiunii” şi „un exerciţiu de război periculos de o agresivitate foarte mare” . Cei din Nord au mai spus că au desfăşurat activităţi de simulare a unor atacuri asupra unor baze aeriene şi avioane, precum şi asupra unui mare oraş sud-coreean.

Diplomaţi de rang înalt din SUA, Japonia şi Coreea de Sud au vorbit la telefon duminică şi au condamnat testele recente, inclusiv lansarea „nesăbuită” a unei rachete care a aterizat în largul coastelor Coreei de Sud săptămâna trecută, potrivit unei declaraţii a Departamentului de Stat al SUA.

Un oficial din cadrul Statului Major ial Coreei de Sud a declarat luni că o navă sud-coreeană a recuperat resturi despre care se crede că fac parte din rachetă balistică nord-coreeană cu rază scurtă de acţiune (SRBM). Este pentru prima dată când o rachetă balistică nord-coreeană a aterizat în apropierea apelor sud-coreene.

Nava de salvare a Marinei sud-coreene a folosit o sondă subacvatică pentru a recupera piesele, care sunt în curs de analiză, a precizat oficialul.

The post Armata nord-coreeană susține că testele cu rachete au fost un antrenament pentru un atac appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code