Arabia Saudită: Prințul moștenitor va lipsi de la summit arab la sfatul medicului

Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, nu va participa la summitul Ligii Arabe în noiembrie la Alger.Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, nu va participa la summitul Ligii Arabe în noiembrie la Alger.

  • Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, nu va participa la summitul Ligii Arabe în noiembrie la Alger.
  • Medicii săi l-au sfătuit să nu plece în călătorii lungi cu avionul din cauza unor probleme la urechi.
  • În vârstă de 37 de ani, Mohammed bin Salman este considerat conducătorul de facto al Arabiei Saudite.

Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, nu va participa la summitul Ligii Arabe în noiembrie la Alger, după ce medicii săi l-au sfătuit să nu plece în călătorii lungi cu avionul din cauza unor probleme la urechi, a indicat duminică curtea regală saudită, scrie Reuters.

Echipa medicală a clinicilor regale i-a recomandat ca să evite călătoria cu avionul pe distanţe lungi fără oprire” , pentru a nu suferi presiuni şi traumatisme la ureche, potrivit unui comunicat, publicat duminică de presa oficială.

Acest lucru „face imposibil ca Alteţa Sa să viziteze Algeria, având în vedere durata călătoriei dus-întors într-o perioadă care nu depăşeşte 24 de ore” , subliniază comunicatul.

Ministrul de externe, prinţul Faisal bin Farhan, va conduce delegaţia saudită, potrivit sursei.

Preşedinţia algeriană anunţase anterior că Mohammed bin Salman i-a „cerut scuze” preşedintelui algerian, Abdelmadjid Tebboune, într-un apel telefonic, pentru că nu va putea participa la summitul din 1 şi 2 noiembrie de la Alger, „conform recomandările medicilor” .

Agenţia oficială de presă saudită SPA s-a referit la această conversaţie telefonică fără a menţiona summitul, nici recomandările medicilor, îndicând doar că cei doi lideri au „trecut în revistă aspecte ale relaţiilor bilaterale” .

Autorităţile saudite, care până în prezent nu au raportat niciodată că Mohammed bin Salman ar avea vreo problemă de sănătate de când a fost numit prinţ moştenitor în 2017, au refuzat iniţial să comenteze informaţia.

Dar un analist saudit apropiat guvernului, Ali Shihabi, a vorbit duminică despre o afecţiune a urechii „care face zborurile pe distanţe lungi dificile” pentru prinţ.

Asta explică de ce uneori îşi schimbă planurile de călătorie în ultimul moment. Nimic foarte grav!” , a adăugat el.

În vârstă de 37 de ani, Mohammed bin Salman este considerat conducătorul de facto al Arabiei Saudite.

The post Arabia Saudită: Prințul moștenitor va lipsi de la summit arab la sfatul medicului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code