Aproape 50 de persoane sunt îngropate după o explozie într-o mină din Turcia

explozie munitieexplozie munitie

  • O explozie într-o mină de cărbune care se crede că a fost cauzată de un transformator în provincia Bartin, în nordul Turciei, a lăsat vineri 49 de muncitori blocați.
  • Opt persoane au reușit să părăsească mina prin mijloace proprii, a precizat Arslan.
  • Explozia a fost cauzată de un transformator din mina de cărbune, care este deținută de întreprinderea de stat Turkish Hard Coal Enterprises.

O explozie într-o mină de cărbune care se crede că a fost cauzată de un transformator în provincia Bartin, în nordul Turciei, a lăsat vineri 49 de muncitori blocați, a declarat guvernatorul Nurtac Arslan, citat.

În acest moment, sunt 44 de persoane la 300 (de metri sub intrarea în mină) și cinci persoane la 350 (de metri mai jos)”, a declarat Arslan, citat de agenția de stat Anadolu.

Opt persoane au reușit să părăsească mina prin mijloace proprii, a precizat Arslan.

Explozia a fost cauzată de un transformator din mina de cărbune, care este deținută de întreprinderea de stat Turkish Hard Coal Enterprises, a declarat Autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor (AFAD).

Explozia a avut loc la 300 de metri sub intrarea în mină, a precizat biroul guvernatorului din Bartin. Imaginile difuzate de televiziunea turcă au arătat oameni care erau transportați la ambulanțe, iar personalul de urgență se înghesuia în zonă. Ministrul Energiei, Fatih Donmez, și ministrul de Interne, Suleyman Soylu, se îndreptau spre locul faptei, a precizat Anadolu.

The post Aproape 50 de persoane sunt îngropate după o explozie într-o mină din Turcia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code