Antony Blinken susține că toate țările sunt pregătite să adere la declarația istorică SUA-Pacific

Antony BlinkenAntony Blinken

  • Antony Blinken spune că acordul deschide calea pentru o declarație istorică de parteneriat cu liderii din Pacific.
  • El a sugerat că Insulele Solomon au fost de acord să semneze în ciuda rapoartelor privind rezervele anterioare.
  • Liderii a 12 state insulare din Pacific participă la Washington la un summit de două zile.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că națiunile insulare din Pacific au convenit asupra unui nou parteneriat cu Statele Unite, înaintea unei întâlniri cu președintele Joe Biden, care va avea loc vineri.

Administrația Biden a promis că va dezvălui mâine noi angajamente substanțiale, în timp ce încearcă să intensifice prezența diplomatică, comercială și de dezvoltare a Americii în regiune. Blinken i-a salutat pe fiecare dintre liderii insulelor din Pacific reuniți într-o sală de recepție diplomatică la Departamentul de Stat în deschiderea summitului, înainte de a promite o cooperare mai strânsă cu regiunea.

Ceea ce sper că veți reține din aceste angajamente este că Statele Unite vă împărtășesc viziunea și că ne angajăm să vă ajutăm să o realizați, a spus el.

Este o viziune care recunoaște că numai lucrând împreună putem aborda cu adevărat cele mai mari provocări ale timpului nostru, cu care se confruntă toți cetățenii noștri.

Blinken a spus că aceste provocări includ păstrarea unui Indo-Pacific liber și deschis, în care fiecare națiune, indiferent cât de mare sau de mică, are dreptul de a-și alege propria cale.

Blinken a sugerat, de asemenea, că SUA a ajuns la un acord cu liderii insulelor din Pacific cu privire la o declarație de parteneriat, care a făcut obiectul unor negocieri intense în perioada premergătoare summitului.

The post Antony Blinken susține că toate țările sunt pregătite să adere la declarația istorică SUA-Pacific appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29840 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code