Angelina Jolie a vizitat Pakistanul și a cerut mai mult ajutor pentru victimele inundațiilor

  • Vedeta de la Hollywood a declarat că inundațiile devastatoare din Pakistan ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru întreaga lume.
  • Cauzate de ploile musonice abundente, a căror intensitate a fost sporită de încălzirea globală, spun experții, ultimele inundații au acoperit o treime din Pakistan și au ucis aproape 1.600 de persoane.
  • Peste șapte milioane de persoane au fost strămutate, multe dintre ele trăind în tabere improvizate, fără protecție împotriva țânțarilor și fără apă curată și instalații sanitare.

Angelina Jolie a declarat că inundaţiile devastatoare din Pakistan ar trebui considerate un semnal de alarmă pentru omenire în privinţa consecinţelor generate de schimbările climatice şi a cerut totodată un ajutor mai consistent din partea comunităţii internaţionale după ce a vizitat mai multe familii afectate de acest fenomen meteorologic devastator, potrivit Le Figaro.

,,Nu am văzut niciodată aşa ceva” , a declarat miercuri Angelina Jolie, care este emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Actriţa americană vizitase deja Pakistanul după alte două catastrofe naturale precedente: devastatorul cutremur din 2005 şi marile inundaţii din 2010.

Provocate de ploile diluviene aduse de musonul din 2022, a căror intensitate a fost accentuată de încălzirea climei potrivit unora dintre experţi, cele mai recente inundaţii din Pakistan au acoperit sub un strat de apă aproximativ o treime din teritoriul ţării şi au ucis aproape 1.600 de oameni începând din luna iunie, potrivit unui bilanţ oficial actualizat.

Peste 7 milioane de persoane au fost strămutate, multe dintre ele locuind de atunci în tabere de salvare, fără plase de protecţie împotriva ţânţarilor şi din care lipsesc apa potabilă şi instalaţiile sanitare.

„Împingeți comunitatea internațională să facă mai mult” 

,,Sunt ferm alături de voi atunci când vine vorba să conving comunitatea internaţională să depună eforturi mai mari de ajutorare (…) Este un adevărat semnal de alarmă pentru lumea în care trăim” în ceea ce priveşte schimbările climatice, a adăugat Angelina Jolie în timpul unei întâlniri cu oficiali civili şi militari din Islamabad.

,,Schimbările climatice nu sunt doar reale, nu sunt doar pe punctul de a sosi, ele se află deja aici”, a adăugat vedeta hollywoodiană.

Actriţa americană a vizitat provincia Sindh din sudul ţării, una dintre cele mai afectate, unde a stat de vorbă cu persoane strămutate din cauza inundaţiilor şi care trăiesc de atunci în tabere improvizate.

ONU a avertizat că Pakistanul se află de acum sub ameninţarea „unui al doilea dezastru”, provocat de boli ca febra denga, malarie, holeră, diaree, precum şi de malnutriţie.

,,Am stat de vorbă cu oameni care mi-au spus că dacă nu vor sosi ajutoare suficiente, ei nu se vor mai afla aici peste câteva săptămâni, nu vor supravieţui. Aici se află atât de mulţi copii, atât de multe persoane malnutrite” , a dezvăluit Angelina Jolie.

The post Angelina Jolie a vizitat Pakistanul și a cerut mai mult ajutor pentru victimele inundațiilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code