Agenția UE pentru medicamente: Cazurile de COVID-19 au scăzut, dar pandemia „nu s-a încheiat”

  • S-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri și decese legate de COVID-19 în Europa.
  • Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare din cadrul agenției UE, a declarat că se planifică un nou val de infecții pe măsură ce se apropie toamna.
  • Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că pandemia s-a încheiat în această țară.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat că pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat în pofida scăderii numărului de cazuri şi de decese, cerând ţărilor să implementeze programe de vaccinare cu doze booster înainte de venirea iernii, potrivit France Presse.

Datele adunate în ultimele săptămâni ,,au arătat că a existat o scădere a numărului total de cazuri şi de decese asociate COVID-19 în Europa” , a declarat responsabilul strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavalieri.

,,Cu toate acestea, pe măsură ce se apropie toamna, trebuie să ne pregătim pentru un nou val de infecţii, conform tendinţei manifestate de virus în ultimii doi ani” , a declarat Cavaleri în cadrul unei conferinţe de presă a EMA, fără a oferi însă cifre exacte.

Biden a declarat că pandemia s-a terminat

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică la CBS că pandemia de COVID s-a încheiat în Statele Unite. ,,Pandemia s-a terminat. Mai avem încă o problemă cu COVID. Mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat” , a afirmat Biden.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Amsterdam, estimează însă că pandemia continuă în Europa.

,,Credem în continuare că pandemia este în curs de desfăşurare în Europa” , a declarat Steffen Thirstrup, medicul-şef al agenţiei europene, în cadrul unei videoconferinţe.

,,Este important ca statele membre să se pregătească pentru administrarea vaccinurilor, în special a vaccinurilor adaptate (împotriva variantei Omicron), pentru a preveni răspândirea acestei boli în Europa” , a adăugat el.

Săptămâna trecută, EMA a aprobat primul vaccin care ţinteşte subvariantele extrem de contagioase BA.4 şi BA.5 ale Omicron.

The post Agenția UE pentru medicamente: Cazurile de COVID-19 au scăzut, dar pandemia „nu s-a încheiat” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code