22 septembrie, ziua mondială fără mașini

  • Luați bicicleta, folosiți transportul public sau mergeți pe jos pentru o zi pentru a nu mai folosi mașina pe drumuri și pentru a contribui la prevenirea poluării în creștere rapidă care ne amenință planeta.
  • Încă de când primul vehicul a apărut pe străzi în 1886, lumea a avut o relație de dragoste și ură cu automobilul.
  • O zi pe an este rezervată pentru a încerca să evităm utilizarea mașinilor și să folosim în schimb bicicleta, mersul pe jos sau transportul public.

În fiecare an, la 22 septembrie, este marcată Ziua mondială fără maşini (#CarFreeDay), potrivit siteului Days of the year. Scopul acesteia este descurajarea, pe cât posibil, a circulaţiei cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării pe jos, cu bicicleta, cu transportul în comun sau cu alte mijloace de deplasare nepoluante.

Încă de la momentul la care primul autovehicul şi-a făcut apariţia pe străzi, în 1886, lumea a avut o relaţie dragoste-ură cu automobilele. Astăzi, în lume există peste 1,4 miliarde de maşini, potrivit organizaţiei americane Ward’s, activă în industria auto de peste 80 de ani, acestea reprezentând o sursă de poluare, de zgomot şi de pericol.

Despre „Ziua mondială fără mașini” 

Pentru a înţelege de ce este importantă Ziua mondială fără maşini şi încurajarea populaţiei să devină mai puţin dependentă de acestea este esenţial de înţeles, în primul rând, modul în care autovehiculele contribuie la poluare, potrivit daysoftheyear.com.

Atunci când combustibilul este utilizat de un autovehicul şi în urma rulării cauciucurilor pe carosabil sunt emise substanţe şi particule poluante ce pot ajunge să provoace probleme grave de sănătate, în special în cazul locuitorilor din oraşe cu trafic intens.

Cu ocazia #CarFreeDay, numeroase oraşe desfăşoară campanii specifice, în cadrul cărora arterele principale sunt închise traficului auto, este încurajată deplasarea cu bicicleta şi pe jos şi sunt organizate diverse evenimente de conştientizare asupra avantajelor transportului verde şi a renunţării, pe cât posibil, la maşini.

The post 22 septembrie, ziua mondială fără mașini appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code