100 de angajați ai Regelui Charles au fost avertizați că și-ar putea pierde locurile de muncă

  • Angajați loiali ai Regelui Charles (Carol) al III-lea au fost avertizați că și-ar putea pierde locul de muncă în urma mutării biroului său la Palatul Buckingham.
  • Angajații – dintre care unii lucrează pentru Charles de zeci de ani – au primit o înștiințare oficială scrisă că locurile lor de muncă sunt în pericol, potrivit The Guardian.
  • Angajații aflați în pericol sunt cei de la Clarence House, fosta casă regală a noului monarh în vârstă de 73 de ani.

Angajaţi care s-au aflat în slujba regelui Charles pe perioada cât a fost moştenitorul tronului britanic au fost înştiinţaţi că şi-ar putea pierde slujbele, potrivit New York Post.

Charles, succesor la tron, se va muta, împreună cu soţia sa, Camillla de la Clarence House în principala reşedinţă oficială a suveranului, Palatul Buckingham.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că activitatea de acolo a încetat şi a fost demarat un proces de consultare a angajaţilor referitor la reduceri de personal.

,,Angajaţii noştri au oferit un serviciu îndelungat şi loial şi, deşi câteva concedieri vor fi inevitabile, lucrăm insistent pentru a identifica roluri alternative pentru un număr cât mai mare din angajaţi” , a declarat purtătorul de cuvânt.

King Charles concediază zeci de angajați

Potrivit The Guardian, 100 de angajaţi au fost înştiinţaţi că şi-ar putea pierde slujbele, după ce unii dintre aceştia au muncit acolo timp de decenii. Printre ei se numără servitori cum ar fi valeţi, garderobieri şi bucătari, precum şi personal clerical.

Notificările au fost făcute în timp ce aceştia îl asistau pe noul rege pe parcursul procesului de urcare pe tron, potrivit The Guardian.

The Public and Commercial Services Union a condamnat decizia de a anunţa reduceri de personal în timpul perioadei de doliu şi a etichetat-o ca fiind ,,nemiloasă”.

,,Deşi sunt sunt de aşteptat anumite schimbări în contextul modificărilor rolurilor în familia regală, amploarea şi viteza cu care au fost anunţate sunt extrem de crude” , a precizat secretarul general al sindicatului, Mark Serwotka.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că legea cere ca personalul să fie înştiinţat cât mai devreme posibil.

,,În ciuda tuturor eforturilor de a amâna până după înmormântare, recomandarea rămâne aceeaşi” , a spus el. ,,Toţi angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii sporite”.

The post 100 de angajați ai Regelui Charles au fost avertizați că și-ar putea pierde locurile de muncă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code