VIDEO. O rachetă rusă doborâtă de armata ucraineană a căzut în Republica Moldova. Nu au fost raportate victime

  • O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut, luni dimineață, în extremitatea de nord a satului Naslavcea din Republica Moldova.
  • Nu au fost raportate victime, dar mai multe geamuri ale unor case din Naslavcea au fost sparte.
  • Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut, luni dimineață, în extremitatea de nord a satului Naslavcea din Republica Moldova, aflat la granița cu Ucraina, transmite Ministerul de Interne de la Chișinău, potrivit presei locale.

Nu au fost raportate victime, dar mai multe geamuri ale unor case din Naslavcea au fost sparte.

Autoritățile ucrainene au informat că luni dimineața a avut loc un atac rusesc cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 Km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

Angajații Ministerului de Interne au încercuit zona pentru a evita eventuale pericole, iar o grupă de documentare se află la fața locului.

În legătură cu informația cu privire la căderea unor fragmente pe teritoriul Republicii Moldova din racheta doborâtă în această dimineață de sistemul antiaerian ucrainean în urma atacului cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, aflat la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea, Ministerul Apărării informează că geniștii Armatei Naționale se deplasează la fața locului pentru a cerceta terenul. Cu informații suplimentare vom reveni pe parcurs.

Totodată, în contextul incidentului respectiv, informăm că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Menționăm că fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora.  , potrivit MAI Moldova.

The post VIDEO. O rachetă rusă doborâtă de armata ucraineană a căzut în Republica Moldova. Nu au fost raportate victime appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28563 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code