VIDEO. Apple a anunțat în premieră că va trece la porturi USB Type-C la iPhone

Apple se supune deciziei. Creatorul iPhone-ului a confirmat în premieră că smartphone-urile vor avea pe viitor doar USB Type-CApple se supune deciziei. Creatorul iPhone-ului a confirmat în premieră că smartphone-urile vor avea pe viitor doar USB Type-C

  • Apple a anunțat în premieră că va trece la porturi USB Type-C la iPhone.
  • Anunțul vine după ce Uniunea Europeană a decis ca toate smartphone-urile să aibă Type-C.
  • Până acum au existat speculații că Apple ar putea să renunțe de tot la portul de încărcare.

Apple se supune deciziei. Creatorul iPhone-ului a confirmat în premieră că smartphone-urile vor avea pe viitor doar USB Type-C, la fel ca toate telefoanele cu Android. Asta după ce Uniunea Europeană a decis să impună acest lucru din 2024.

Aprobarea Consiliului European vine după ce şi alte organisme legislative ale UE au votat în favoarea legii care a fost elaborată timp de aproximativ 10 ani.

Deputaţii UE susţin că normele vor reduce risipa, deoarece consumatorii nu trebuie să cumpere un încărcător nou de fiecare dată când achiziţionează un dispozitiv.

UE a afirmat că acest lucru va reduce producţia şi eliminarea noilor încărcătoare.

Joswiak s-a luat la harţă cu UE pentru legea privind încărcarea, recunoscând că cele două părţi au avut ,,un mic dezacord” .

,,Credem că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere ecologic şi mai bună pentru clienţii noştri dacă un guvern nu ar fi fost atât de prescriptiv” , a spus el, potrivit Mediafax.

Despre acest subiect îți spune mai multe Sebastian Ujică, editor Aleph News.

The post VIDEO. Apple a anunțat în premieră că va trece la porturi USB Type-C la iPhone appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28456 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code