Vânzările de mașini noi în Rusia au scăzut cu 62% în perioada ianuarie-octombrie

  • Vânzările de automobile noi în Rusia au scăzut cu 62,8% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2021.
  • Industria auto a ţării continuă să fie afectată de sancţiunile occidentale, arată datele Association of European Businesses, care reprezintă companiile auto prezente pe piaţa rusă.
  • Conform datelor analizate de Reuters, vânzările de maşini second hand înregistrează creşteri, iar vehiculele din Japonia reprezintă mai mult de trei sferturi din importuri.

Vânzările de automobile noi în Rusia au scăzut cu 62,8% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2021.

Industria auto a ţării continuă să fie afectată de sancţiunile occidentale, arată datele Association of European Businesses, care reprezintă companiile auto prezente pe piaţa rusă, scrie Reuters.

Luna trecută, au fost vândute pe piaţa rusă 45.228 vehicule, comparativ cu peste 120.000 în octombrie 2021. De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2022, vânzările de maşini noi au scăzut cu 60,8%, la 502.474 unităţi.

Vânzările de automobile noi produse în Rusia au scăzut semnificativ de la invadarea Ucrainei de către trupele ruseşti, în 24 februarie, sancţiunile limitând accesul la componente, iar mulţi producători auto străini şi-au suspendat operaţiunile în Rusia.

Conform datelor analizate de Reuters, vânzările de maşini second hand înregistrează creşteri, iar vehiculele din Japonia reprezintă mai mult de trei sferturi din importuri.

După începerea conflictului din Ucraina, Association of European Businesses (AEB) şi-a revizuit previziunile privind vânzările de maşini noi în 2022, estimând un declin de aproximativ 50%, de la un avans de 3,3%.

The post Vânzările de mașini noi în Rusia au scăzut cu 62% în perioada ianuarie-octombrie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code