USR reacţionează dur după numirea în CSM a doi membri din societatea civilă, cu legături PSD

România riscă procedura de infringement, din cauza modificărilor aduse legii avertizorului de integritate, spune Stelian IonRomânia riscă procedura de infringement, din cauza modificărilor aduse legii avertizorului de integritate, spune Stelian Ion

  • USR reacţionează dur după numirea în CSM a 2 membri din societatea civilă, cu legături PSD.
  • Carierele celor doi membri CSM validaţi de Senat cu voturile PNL, PSD şi UDMR, adaugă Stelian Ion, „sunt strâns legate de PSD, Sas fiind, de exemplu, fost consilier judeţean PSD”.
  • „Fănel Mihalcea şi Ioan Sas nu reprezintă societatea civilă, aşa cum prevede legea, ci anexa politică a PSD”, afirmă Stelian Ion.

„Numirea celor doi reprezentanţi ai în CSM de către Senat este dovada incontestabilă a proptirii în funcţii importante din justiţie a unor personaje cu legături directe cu PSD”, afirmă fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion (USR).

„Avertizez public asupra politizării tot mai accentuate a justiţiei de către PSD, cu acordul PNL. Numirea celor doi reprezentanţi ai <societăţii civile> în CSM de către Senat este dovada incontestabilă a proptirii în funcţii importante din justiţie a unor personaje cu legături directe cu PSD. Fănel Mihalcea şi Ioan Sas nu reprezintă societatea civilă, aşa cum prevede legea, ci anexa politică a PSD”, afirmă Stelian Ion.

Carierele celor doi membri CSM validaţi de Senat cu voturile PNL, PSD şi UDMR, adaugă Ion, „sunt strâns legate de PSD, Sas fiind, de exemplu, fost consilier judeţean PSD”.

„Probabil că ministrul Predoiu este satisfăcut de cum se consolidează controlul politic asupra justiţiei. Aceste personaje conectate politic, trimise în CSM, vor decide asupra carierei magistraţilor”, încheie Stelian Ion. USR reacţionează dur după numirea în CSM a 2 membri din societatea civilă, cu legături PSD.

The post USR reacţionează dur după numirea în CSM a doi membri din societatea civilă, cu legături PSD appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code