Flux Stiri

USR îi cere demisia lui Eduard Hellvig pentru „odioasele legi ale securismului naţional”

demisia sridemisia sri

  • Cătălin Drulă, îi cere demisia directorului SRI, Eduard Hellvig, pentru elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale.
  • Potrivit comunicatului de presă, USR va da mandat reprezentanţilor săi în comisia specială din Parlament, care va dezbate noile legi ale securităţii naţionale.
  • Noile legi ale securităţii naţionale legalizează puterile informale pe care SRI în special, dar şi alte servicii de informaţii, le-au dobândit deja, în ultimii ani, prin pârghii de control şi influenţă netransparente.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, îi cere demisia directorului SRI, Eduard Hellvig, pentru elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale, prin care se legalizează puterile informale pe care SRI în special, dar şi alte servicii de informaţii, le-au dobândit deja.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, îi cere demisia directorului SRI, Eduard Hellvig, pentru „elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale, prin care se legalizează puterile informale pe care SRI în special, dar şi alte servicii de informaţii, le-au dobândit deja, în ultimii ani, prin pârghii de control şi influenţă netransparente”.

Domnul Hellvig a ieşit într-o conferinţă de presă din care sunt convins că nu a înţeles nimeni nimic, ne-a spus că societatea e prea plină de securism, suntem de acord, că partidele sunt prea pline de securism, suntem de acord, de-aia nu sunt în stare să facă politici publice coerente, de-aia nu sunt în stare să funcţioneze PSD şi PNL fără comandă, dar nu am auzit cine îşi dă demisia pentru odioasele legi ale securismului naţional. Aşteptăm. Prin urmare, venim noi, opoziţia vine cu soluţii în acest caz. Soluţia este: demisia lui Eduard Hellvig, cel care este răspunzător, din tot ce aflăm şi din tot ce ne spun conducătorii României în momentul de faţă pentru elaborarea acestor sinistre legi”, a declarat Cătălin Drulă.

Potrivit comunicatului de presă, USR va da mandat reprezentanţilor săi în comisia specială din Parlament, care va dezbate noile legi ale securităţii naţionale, să întărească controlul civil real asupra serviciilor şi să se opună militarizării societăţii.

The post USR îi cere demisia lui Eduard Hellvig pentru „odioasele legi ale securismului naţional” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code