Tu știi ce face copilul tău pe internet? Premierul danez solicită o limită de vârstă de peste 15 ani pentru rețelele de socializare în UE

  • Frederiksen: Regulamentul UE privind moderarea conținutului este „insuficient”.
  • Se vrea protejarea copiilor de conținutul dăunător de pe net și de dependența de ecran.
  • Copiii români încep să folosească rețelele sociale de la vârsta de 5-10 ani.

Premierul danez, Mette Frederickson, solicită o limită de vârstă de peste 15 ani pentru rețelele de socializare în UE. În prezent, copilul tău își poate crea un profil la 13 ani, lucru cu care danezii nu sunt de acord.

„Astăzi poți crea un profil în majoritatea locurilor dacă ai doar 13 ani. Însă când ai 13 ani, încă ești un copil. Și am văzut că riscul pentru copii pe rețelele sociale este prea mare”, a scris Frederiksen, duminică, într-un articol pe care l-a realizat în colaborare cu eurodeputatul Christel Schaldemose în publicația daneză Politiken.

Mette Frederickson spune că regulamentul Uniunii Europene privind moderarea conținutului s-a dovedit a fi ineficient și nu face față giganților din domeniul tehnologiei.

O limită de vârstă ar trebui să fie însoţită de instrumente eficiente de verificare a vârstei, deoarece „giganţii din domeniul tehnologiei nu îşi asumă responsabilitatea pentru aceasta”, au adăugat ei.

Noul regulament de moderare a conţinutului, Legea privind serviciile digitale, s-a dovedit a fi „insuficient” pentru a face faţă platformelor, au scris cei doi autori.

Aceştia au prezentat propuneri de „înăsprire a legislaţiei”, inclusiv interzicerea modelelor care creează dependenţă şi a publicităţii adresate minorilor şi o notificare obligatorie care să le spună utilizatorilor cât timp petrec pe platformele online. Ideea creşterii limitei de vârstă a fost propusă şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, luna trecută.

Citește și

The post Tu știi ce face copilul tău pe internet? Premierul danez solicită o limită de vârstă de peste 15 ani pentru rețelele de socializare în UE appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Buciu Laura



Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31874 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*