STUDIU. Cercetătorii chinezi propun o nouă strategie pentru tratamentul pierderilor osoase

Cercetătorii japonezi, lăsați fără cuvinte de mostrele de asteroid aduse pe pământ de o capsulă spațială. Ce au descoperitCercetătorii japonezi, lăsați fără cuvinte de mostrele de asteroid aduse pe pământ de o capsulă spațială. Ce au descoperit

  • Oamenii de ştiinţă din China au dezvoltat o tehnică non-invazivă cu ajutorul energiei magnetice, o metodă promiţătoare ce ar putea preveni pierderea de masă osoasă la pacienţii canceroşi.
  • Radioterapia, o metodă folosită frecvent pentru a trata cancerul.
  • Descoperirea oferă o nouă posibilitate de a reduce vătămările osoase induse de radioterapie într-o manieră non-invazivă şi eficientă din punct de vedere al costurilor.

Oamenii de ştiinţă din China au dezvoltat o tehnică non-invazivă cu ajutorul energiei magnetice, o metodă promiţătoare ce ar putea preveni pierderea de masă osoasă la pacienţii canceroşi care fac şedinţe de radioterapie, potrivit presei străine.

Potrivit autorilor studiului, publicat joi în revista Science Advances, câmpul cu impulsuri electromagnetice (EMF) poate să inducă reacţii eficiente de semnalizare în celulele din care se formează oasele la rozătoare, atunci când acestea sunt expuse la radioactivitate.

Radioterapia, o metodă folosită frecvent pentru a trata cancerul, îmbunătăţeşte tratarea tumorilor şi ratele de supravieţuire ale pacienţilor, însă printre nedoritele sale efecte secundare se află şi vătămarea oaselor.

Tratamentul descris în noul studiu a redus pierderea de masă osoasă la şoareci la 45 de zile după radioterapie până la un nivel similar cu cel înregistrat la şoareci care nu au fost expuşi niciodată la iradiere.

Această strategie potenţială poate stimula creşterea şi diferenţierea celulelor din care se formează oasele, denumite osteoblaste.

Cercetătorii de la Universitatea a IV-a de Medicină Militară din China au examinat în timp real semnalele ionilor de calciu în celule osoase iradiate ca reacţie la stimulările prin unde multiple de EMF, despre care mai multe studii precedente afirmau că deţin potenţiale efecte biologice benefice.

Medicii chinezi au descoperit astfel că impulsurile EMF au declanşat cel mai puternic răspuns de semnalizare al ionilor de calciu atunci când au fost administrate cu o intensitate de 2 militesla şi cu o frecvenţă de 15 hertzi.

Descoperirea oferă o nouă posibilitate de a reduce vătămările osoase induse de radioterapie într-o manieră non-invazivă şi eficientă din punct de vedere al costurilor, afirmă autorii studiului. 

The post STUDIU. Cercetătorii chinezi propun o nouă strategie pentru tratamentul pierderilor osoase appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code