Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a părăsit summitul de la Bali înainte să se încheie

  • Serghei Lavrov a plecat marţi din Bali, înainte de încheierea oficială a summitului G20.
  • Șeful diplomaţiei ruse s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz.
  • Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei a fost principala temă abordată.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a plecat marţi din insula indoneziană Bali, înainte de încheierea oficială de miercuri a summitului G20 unde el a condus delegaţia Moscovei, potrivit Le Figaro.

Lavrov a plecat marţi după-amiază spre Rusia după ce şi-a încheiat programul de reuniuni de pe agenda participării sale la summit.

Pe lângă participarea la mai multe reuniuni asupra securităţii energetice, sanitare şi alimentare, şeful diplomaţiei ruse s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz.

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei a fost principala temă abordată.

În intervenţiile sale, Lavrov a acuzat Ucraina că refuză categoric orice negociere” cu Rusia şi că pune condiţii nerealiste’‘ pentru reluarea acestora.

Plecarea lui Lavrov de la summit coincide cu cel mai puternic atac cu rachete lansat de Rusia asupra Ucrainei de la începutul conflictului.

O sută de rachete au fost lansate marţi după-amiază de armata rusă, având ca ţintă în principal infrastructurile energetice ucrainene. În urma acestui raid jumătatea din capitala Kiev şi circa 80% din oraşul Liov nu aveau marţi seară electricitate.

The post Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a părăsit summitul de la Bali înainte să se încheie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code