Rusia dă de înțeles că ar putea reduce amploarea operaţiunilor militare

  • Serghei Rudskoi, şeful Direcţiei operaţionale din cadrul Statului Major al armatei ruse, a declarat că prima etapă a operaţiunii militare în Ucraina este aproape finalizată.
  • La începutul intervenţiei militare, începute pe 24 februarie, preşedintele Vladimir Putin anunţase că obiectivele sunt „demilitarizarea” şi „denazificarea” Ucrainei.
  • Declaraţiile făcute vineri de Serghei Rudskoi sugerează că Administraţia de la Moscova intenţionează să reducă amploarea ofensivei militare în Ucraina.

Rusia a dat de înțeles că ar putea reduce amploarea operațiunilor militare din Ucraina. Serghei Rudskoi, şeful Direcţiei operaţionale din cadrul Statului Major al armatei ruse, a declarat, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de Sky News şi BBC News, că prima etapă a operaţiunii militare în Ucraina este aproape finalizată, astfel că, acum, „principalul obiectiv” este „eliberarea” regiunii Donbas care include Lugansk şi Doneţk.

„Principalele obiective ale primei etape operaţionale au fost, în general, atinse. Potenţialul combatant al forţelor armate ucrainene a fost redus considerabil, ceea ce face posibilă concentrarea eforturilor principale pe atingerea principalului obiectiv- eliberarea Donbasului”, a afirmat oficialul militar rus, conform Mediafax.

Rusia: Nu este război, sunt operațiuni militare

La începutul intervenţiei militare, preşedintele Vladimir Putin anunţase că obiectivele sunt „demilitarizarea” şi „denazificarea” Ucrainei. Acesta nu a fost de acord cu folosirea cuvântului „război” pentru ceea ce se întâmplă la graniță, spunând că scopurile sunt, de fapt, altele.

Declaraţiile făcute vineri de Serghei Rudskoi sugerează că Administraţia de la Moscova intenţionează să reducă amploarea ofensivei militare în Ucraina. Tot vineri, Serghei Rudskoi a anunţat că 1.351 de militari ruşi au murit de la începerea confruntărilor militare în Ucraina, iar alţi 3.825 au fost răniţi.

Un oficial din cadrul NATO a anunţat miercuri, sub protecţia anonimatului, că estimările Alianţei Nord-Atlantice sunt că armata rusă a pierdut între 7.000 şi 15.000 de militari în Ucraina. Armata ucraineană a anunţat că armata rusă a pierdut 15.600 de militari în confruntări, în timp ce Statele Unite au estimat că sunt cel puţin 7.000 de militari ruşi morţi.

The post Rusia dă de înțeles că ar putea reduce amploarea operaţiunilor militare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30705 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code