LIVE UPDATE. A patruzeci și treia zi de invazie. Mai mult de 400 de persoane sunt date dispărute în orașul Hostomel

invazie în Ucrainainvazie în Ucraina

 • SUA adoptă noi sancțiuni împotriva Rusiei și a cercului de apropiați ai lui Putin, inclusiv a celor două fiice ale președintelui rus.
 • Mai mult de 400 de persoane sunt date dispărute în orașul Hostomel, anunță un oficial local.
 • Atacurile asupra civililor de către forțele ruse în orașul ucrainean Bucea par a fi premeditate, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării.

UDPATE ORA 02.00

În regiunea Sumy, Forțele Armate ale Ucrainei au „descoperit” 5 ocupanți, 3 au fost luați prizonieri. Ei erau de serviciu lângă camionul cu proprietatea jefuită a ucrainenilor, a anunțat procurorul general Irina Venediktov.

Întrebat dacă acțiunile Rusiei la Bucha ar putea fi numite genocid al poporului ucrainean, președintele polonez Andrzej Duda a spus: „Este dificil să nu fii de acord. Scopul acestei invazii este distrugerea națiunii ucrainene”. Duda a adăugat că Putin trebuie să impună condiții dure și să consolideze drastic sancțiunile împotriva Rusiei.

UDPATE ORA 01.00

SUA și aliații vor căuta în cele din urmă să priveze Rusia de orice venit din exporturile de petrol și gaze, a anunțat Casa Albă.

Trupele de ocupație răpesc civili și apoi se prefac a fi prizonieri de război ucraineni , a declarat avocatul poporului Lyudmila Denisova. Ea a spus că ocupanții au răpit ucraineni civili în timpul retragerii din regiunea Kiev. Acum ei sunt arătați în mass-media rusă ca „prizonieri” ai armatei ucrainene.

Armata rusă continuă să refuze să meargă în Ucraina. De data aceasta, 60 de soldați din Pskov au mers împotriva sistemului și au fost duși în Belarus pentru a fi transferați în continuare în Ucraina.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Televiziunea cehă a difuzat imagini cu echipamente militare aflate în trenuri într-o gară din orașul Jihlava, care se pare că se îndreaptă spre Ucraina. Ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova, a declarat că Republica Cehă trimite echipamente militare esențiale în Ucraina.

În timp ce miniștrii de externe ai NATO s-au reunit la Bruxelles pentru discuții privind conflictul, secretarul general al alianței de securitate, Jens Stoltenberg, a declarat că nu va intra în detalii cu privire la tipul de arme pe care aliații le furnizează Ucrainei.

Situația în Donbas, în estul Ucrainei:

 • Mii de persoane încearcă să fugă din Donbas înaintea așteptatei ofensive rusești în estul Ucrainei
 • Oficialii ucraineni fac apel la oamenii din zonă să profite de această ocazie pentru a fugi cât este sigur
 • Forțele rusești încearcă să încerce să încerce să încerce să înconjoare forțele ucrainene pentru a prelua controlul asupra întregului Donbas – care este format din regiunile Donețk și Luhansk
 • Crucea Roșie a ajutat la ducerea în siguranță a unui convoi de aproximativ 1.000 de refugiați din orașul port asediat Mariupol

În Ucraina:

 • Peste 400 de persoane sunt date dispărute din orașul Hostomel, potrivit unui oficial local. Orașul a dus greul avansurilor rusești asupra capitalei Ucrainei, Kiev, alături de Bucha și Irpin
 • Relatările supraviețuitorilor continuă să apară din Bucea, unde sute de persoane ar fi fost ucise de soldații ruși.

Iryna Vereshchuk a prezentat un raport privind rezultatele activității umanitare din 6 aprilie:

 • Au fost evacuate 4.892 de persoane;
 • Aproximativ 3.686 de persoane din Mariupol și Berdyansk au ajuns în Zaporijjea cu mijloace de transport proprii și autobuze. Dintre acestea, 1.171 de persoane erau din Mariupol și 2.515 persoane din Polohy, Vasylivka, Berdyansk, Melitopol și Gulyaypole;
 • Un convoi de 11 autobuze a plecat astăzi din Zaporijjea pentru a evacua locuitorii din Melitopol și Tokmak. Autobuzele se află acum în orașul Vasylivka și vor continua mâine dimineață. Tot mâine, autobuzele pentru evacuarea oamenilor din orașul Berdyansk vor pleca din Zaporijjea;
 • Regiunea Lugansk: 1.206 persoane evacuate din orașele Lysychansk, Severodonetsk, Rubizhne, Kreminna și din satul Gornoe.

The post LIVE UPDATE. A patruzeci și treia zi de invazie. Mai mult de 400 de persoane sunt date dispărute în orașul Hostomel appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code