Flux Stiri

Johnson, după incidentul nocturn de la centrala Zaporijjea: „Acțiunile nesăbuite ale lui Putin reprezintă o amenințare pentru întreaga Europă”

boris-johnsonboris-johnson

  • Premierul britanic Boris Johnson a spus, în urma petrecerii incidentului nocturn de la centrala nucleară Zaporijjea, că acțiunile nesăbuite ale lui Putin afectează direct întreaga Europă.
  • Guvernul britanic a numit situația extrem de îngrijorătoare.
  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Boris Johnson, au purtat o conversație telefonică de urgență.

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a declarat, după incidentul nocturn de la centrala nucleară Zaporijjea, că acțiunile nesăbuite ale lui Vladimir Putin reprezintă o amenințare directă pentru întreaga Europă.

Această declarație a fost făcută în lumina incidentului nocturn de la centrala nucleară Zaporijjea, unde a izbucnit un incendiu în urma bombardamentelor.

Guvernul britanic a numit situația extrem de îngrijorătoare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Boris Johnson, au purtat o conversație telefonică de urgență și au convenit că principala prioritate acum este de a forța partea rusă să înceteze imediat ostilitățile în zona centralei nucleare.

Anterior, Londra a inițiat convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, iar acum, potrivit Downing Street, situația din Zaporijjea va trece pe primul plan pe ordinea de zi.

Serviciul de urgență al Ucrainei a comunicat că, începând cu ora 05:20, la centrala din Energodar, unitățile SES au mers să stingă incendiul izbucnit în clădirea de antrenament a centralei nucleare Zaporijjea, din cauza bombardamentelor trupelor rusești. Pompierii au putut intra cu greu să stingă incendiul, deoarece trupele armatei ruse au continuat o vreme să tragă spre centrală.

Pe fondul atacurilor continue ale Rusiei, premierul britanic Boris Johnson, într-o conversație cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că va convoca o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, în următoarele ore.

The post Johnson, după incidentul nocturn de la centrala Zaporijjea: „Acțiunile nesăbuite ale lui Putin reprezintă o amenințare pentru întreaga Europă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code